'

UVALA U ZNAKU TRKAČA Ovo su pobjednici, a cilj je i ove godine hvalevrijedan (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Četvrto izdanje humanitarne utrke Lapad Run, kojom se tradicionalno obilježava početak Mjeseca borbe protiv raka dojke, održano je jutros u Uvali Lapad.

Utrka se trčala na 5 i na 10 kilometara. 

Pobjednik utrke na 10 kilometara je Tonći Borovac (vrijeme 38:06), drugo je mjesto zauzeo Marin Desnica (41:15), a treće Ivan Hrnić (42:19).

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Luciana Benić (45:01), potom Rita Biliš (46:16), dok je treće mjesto zauzela Made Žeravica (48:00). 

Pobjednik utrke na 5 kilometara Ilija Margaretić (19:09), na drugom je mjestu Alexis Scott (19:26), a trećem Lovro Marković (20:45).

U ženskoj konkurenciji ove utrke najbrža je bila Jelena Surjan (22:40) koja je ujedno ostala četvrta u ukupnoj konkurenciji, na drugom je mjestu Ivana Djuricek (24:18), a trećem Nina Mijoč (25:20). 

Podsjetimo, rak dojke najčešći je oblik raka kod žena. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji otkriva se novi slučaj svaki četvrti dan., dok na razini Hrvatske dnevno u prosjeku otkrije šest novih slučajeva. U većini slučajeva radi se o izlječivoj bolesti ako se otkrije navrijeme, zbog čega se svake godine poduzimaju brojne aktivnosti kojima se žene potiče na preventivne preglede.

 Jedna od tih aktivnosti je i Lapad Run, koju Du Motion svake godine organizira u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Popularni Članci