UTRKA NA PISTI AERODROMA Ante Živković i Helena Gleđ su pobjednici trkačkog spektakla, evo kako je bilo (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, Du Motion
U nedjelju je održana prva utrka dubrovačkim aerodromom Runway Run, u organizaciji Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik i Zračne luke Dubrovnik.

Stazu dugu pet kilometara najbrže su istrčali Ante Živković - AK Dubrovnik (16:36), Perica Vučković - AK Sparta (17:18) i Željko Cota (18:12) u muškoj, te Helena Gleđa (20:57), Alemka Sarić - Jere Team Dubrovnik (21:38) i Ana Lučić - TK Dubrovnik (21:48) u ženskoj kategoriji. Po završetku utrke svi su trkači nastavili druženje na Newrest Pasta Partyju u restoranu Zračne luke Dubrovnik. 

Utrke zrakoplovnim pistama posljednjih godina bilježe sve veću popularnost među trkačima u svijetu, a Dubrovnik je, nakon Zagreba, drugi grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti ovako zanimljivim trkačkim natjecanjem.

O atraktivnosti utrke svjedoči i oko 220 prijavljenih trkača svih generacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Južnoafričke Republike i Sjedinjenih Američkih Država. Svi oni morat će otrčati stazu dugu pet kilometara, odnosno jedan krug po pisti i to u vremenskom roku od 60 minuta. 

- Ponosni smo da je ovaj događaj organiziran i u Dubrovniku po uzoru na brojne svjetske i europske zračne luke. Odazvao se veliki broj trkača, a imamo i nekoliko koji su došli iz raznih krajeva svijeta. Drago mi je da mladi vole sport i poštuju prirodu - kazao je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

- Iznimno smo zadovoljni kako je protekla utrka, tek druga ovog tipa u Hrvatskoj, a posebno vesele pozitivne reakcije trkača, koji će ovaj doživljaj dugo prepričavati. Sve to nam pokazuje kako se s organizacijom ovakvih zanimljivih utrka svakako treba nastaviti - izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona.

Popularni Članci