'

ULAGANJE U MLADE, SPORT I ZDRAVLJE ALH produžuje generalno sponzorstvo Rugbi klubu Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon uspješne provedbe prve godine projekta ALH touch rugby međuškolske lige, vođeni idejom podrške održivim projektima u lokalnoj zajednici, iz Adriatic Luxury Hotels odlučili su produžiti ovu lijepu i korisnu suradnju kroz generalno sponzorstvo kluba i međuškolske lige.

"Glavna misija ove suradnje je omogućiti što većem broju djece i mladih bolje prilike. Kroz ulaganje u njihovo znanje i zdravlje stvara se bolja i uspješnija zajednica, a mladi se lakše integriraju i snalaze u društvu.  

„Želja nam je bila da kroz jednostavne i zabavne treninge „touch“ ragbija maknemo djecu od ekrana, involviramo ih u sport te im pružimo uvjete za stvaranje zdravih životnih navika. Posebno smo ponosni jer je ragbi visokoinkluzivan sport koji promiče istinske vrijednosti; poštivanja autoriteta, timskog rada i fair playa te na taj način stvara mladima dobre temelje za život“ rekao je Ante Stojan, sportski direktor kluba.  

Kroz proteklu godinu u prezentacijama „touch“ ragbija sudjelovalo je oko 2 000 djece i mladih iz dubrovačkih osnovnih škola i Osnovne škole Župa Dubrovačka te dvije škole iz Makarske koje  su se u II.turniru lige priključile projektu.  

Nakon održanih prezentacija ALH „touch“ ragbi međuškolske lige, treninzima se pridružilo oko 150 učenika, koji su predstavljali svoje škole na završnim turnirima. 

Kroz dva turnira održano je ukupno 26 utakmica „touch“ ragbija, a dio natjecatelja nastavilo je svoju ragbi avanturu kroz redovite treninge kluba. 

Velike su to brojke za mali i mladi klub, a iz Ragbi kluba Dubrovnik ističu kako se nadaju da je ovo samo početak te da će projekt ALH touch rugby međuškolske lige rasti i nadići okvire Grada i okolice. 

Predsjednik kluba Marijo Bekić uputio je riječi zahvale Adriatic Luxury Hotels na generalnom sponzorstvu kluba i ALH touch rugby međuškolske lige „U osam godina od osnutka kluba ovo je zasigurno najznačajnija suradnja. Uz podršku Adriatic Luxury Hotels klub je dobio novu snagu i zamah te krenuo u realizaciju dugo sanjanih projekata. Odrađen je projekt međuškolske lige, sudjelovali smo u svim relevantnim natjecanjima, a našim članovima smo omogućili kvalitetnije uvjete treninga. Sve to rezultiralo je najuspješnijom godinom do sada a iznimno smo ponosni na naše članove, Miha Banića i Ivana Kucula Jovanovića, koji su dobili poziv na kamp nacionalne selekcije. Hvala Adriatic Luxury Hotels, uz vašu podršku, novu igračku sezonu nastavljamo još bolje i jače“, priopćili su iz kluba. 

Popularni Članci