'

Tucak odabrao 13 Barakuda za Olimpijske igre u Parizu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije odabrao je 13 igrača koji će braniti boje Hrvatske i našeg vaterpola na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Za Igre u glavnom francuskom gradu određeni su sljedeći igrači:

VRATARI: Marko Bijač - Jadran Split, Toni Popadić - Jug Adriatic Osiguranje 

CENTRI: Luka Lončar - Olympiacos Atena, Josip Vrlić - Mladost Zagreb

BRANIČI: Rino Burić - Jug Adriatic Osiguranje, Marko Žuvela - Jug Adriatic Osiguranje, Matias Biljaka - Mladost Zagreb

NAPADAČI: Loren Fatović - Jadran Split, Maro Joković - Jug Adriatic Osiguranje, Luka Bukić - Mladost Zagreb, Ante Vukičević - Mladost Zagreb, Jerko Marinić Kragić - Jadran Split, Konstantin Kharkov - Mladost Zagreb

Osim izbornika Ivice Tucka, stožer Barakuda u Parizu činit će i Jure Marelja, Renco Posinković i Pero Kuterovac kao pomoćni treneri, dr. Dinko Pivalica kao doktor, Damir Luketić kao fizioterapeut te Igor Pezelj kao video analitičar.

"Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom popisu, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebice dosadašnjem kapetanu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu", rekao je izbornik Tucak nakon objave popisa igrača.

Podsjetimo, Hrvatska je temeljem ždrijeba skupina Olimpijskih igara u Parizu razvrstana u skupinu A. Raspored i satnica utakmica Hrvatske na OI u Parizu:

  1. kolo, 28. srpnja: Hrvatska – Crna Gora (16.35h) – Aquatic Centre
  2. kolo, 30. srpnja: Hrvatska – Italija (12.05h) – Aquatic Centre
  3. kolo, 1. kolovoza: Rumunjska – Hrvatska (19.30h) – Aquatic Centre
  4. kolo, 3. kolovoza: Hrvatska – Grčka (20.05h) – Aquatic Centre
  5. kolo, 5. kolovoza: Hrvatska – SAD (18.30h) – Arena At Nanterre

U skupini B se nalaze sljedeće momčadi: Australija, Francuska, Mađarska, Španjolska, Japan i Srbija. Četiri prvoplasirane momčadi iz skupina će se plasirati u četvrtfinale i ‘križati’ temeljem poretka (A1-B4, A2-B3, B1-A3 i B2-A4), javlja HVS

Popularni Članci