'

TRIJUMF MLADIH NOGOMETAŠICA I NOGOMETAŠA Ekipe NK GOŠK Dubrovnik putuju na Državnu završnicu u Rijeku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Trijumfirali su mladi nogometaši i nogometašica iz Dubrovačko-neretvanske županije na regionalnoj završnici malonogometnog turnira. 

Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup stigao je do završnih faza natjecanja, a u Splitu je odigrana regionalna završnica. Coca-Cola Cup 2024. započeo je u siječnju, a više od 140 turnira odigrano je u Hrvatskoj do početka lipnja. Sudionici u godištima 2006. i mlađi u muškoj konkurenciji te 2008. godište i mlađi u ženskoj i muškoj konkurenciji i ove su se sezone kroz kvalifikacijske turnire borili za prolaz na veliku Državnu završnicu koja će se održati u Rijeci. Na nogometnim terenima okupile su se najbolje ekipe Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske I Dubrovačko-neretvanske županije. Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara.

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a sudjelovanje na svim razinama potpuno je besplatno. 

Ekipe U- 16 odigrale su napete utakmice, a uz lijepe poteze nogometaši su se istakli i fair playom, a plasman u Rijeku izborila je ekipa NŠK Gošk Dubrovnik.

Put na Državnu završnicu u Rijeku zaslužila je i najbolja ekipa U-18  NŠK Gošk DBK 1919.

U Rijeci će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre-  Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Zero Waste održan je u svim županijama u Hrvatskoj, a na 30 edukativno-sportski evenata sudjelovalo je 35.000 djece. Stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada djeca primjenjuju na svim Coca-Cola Cup turnirima.

Popularni Članci