SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO 2025. I U DUBROVNIKU! Gradit će se velika dvorana koja će ugostiti ovaj, ali i ostale velike događaje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Svih 19 članova Izvršnog odbora IHF-a jednoglasno su podržali zajedničku kandidaturu Hrvatske, Danske i Norveške.

SP u rukometu 2025. godine tako će se igrati u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Poreču i Dubrovniku, te Kopenhagenu i Herningu u Danskoj i Trondheimu, Stavangeru ili Drammenu i Oslu u Norveškoj, piše tportal

Predsjednik Hrvatskog rukometnog Saveza Tomislav Grahovac ne sumnja da će Hrvatska još jednom, nakon što je bila domaćin SP-a 2009. godine, biti dobar organizator.

'Jako smo sretni što smo dobili ovo prvenstvo. To je prvi put u povijesti da ga zajednički organiziraju tri zemlje. Svaka zemlja, osim što je jaka rukometna nacija, ima i iznimno veliko iskustvo u organizaciji najvećih natjecanja. Ne sumnjam da će Hrvatska ponovno biti sjajan domaćin kao što je to bilo 2003., i 2009. godine kada smo organizirali najprije žensko, a zatim i muško prvenstvo', kazao je Grahovac. 

U kontekstu Dubrovnika kao domaćina svakako se postavlja pitanje oko infrastrukture tj. adekvatne dvorane u kojoj bi se prvenstvo održavalo, no iz Grada Dubrovnika podsjećaju na to kako bi se trebala graditi nova dvorana. Planirana godina izgradnje bila je 2028., no domaćinstvo koje je za svjetsko prvenstvo dobila Hrvatska ubrzat će radove pa iz Grada naglašavaju kako će svakako ispuniti svoju obvezu. Nova dvorana trebala bi imati oko četiri tisuće mjesta te kao takva bi trebala ugostiti ovaj, ali i druge velike sportske događaje u budućnosti što predstavlja novi potencijal za Dubrovnik. 

Popularni Članci