test

Sve Đokovićeve nebuloze: Kruh na trbuhu kao alergo-test, razgovor s vodom i grljenje stabala

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Novak Đoković do ponedjeljka će biti u karantenskom smještaju u Melbourneu, kada će australski sud odlučiti hoće li poništiti odluku o zabrani ulaska u zemlju najboljem svjetskom tenisaču.

Svijet je podijeljen u reakcijama na njegovu situaciju i tretman, jedni se naslađuju, drugi su zgroženi, ali sigurno je da bi Đoković izazvao više empatije u svijetu da se već nije isticao kontroverznim stavovima i uvjerenjima, koji mu potkopavaju autoritet i kredibilitet u bilo kakvim ozbiljnim temama, pa tako i ovoj globalnoj o cijepljenju.

Posljednjih godina Đoković je nasmijavao i zgražao svijet "prihvatljivijim" ekscentrizmima poput angažmana spiritualnog gurua ili strogo veganske i bezglutenske prehrane, nešto čudnijim prijateljstvom s drvetom, sve do tvrdnji o komunikaciji s hranom i vodom prije konzumacije, piše Index.

Mistična energija Bosanskih piramida

Đoković, na primjer, redovito posjećuje "Bosanske piramide" u Visokom, ali ne kao turističku atrakciju, nego zbog "mistične energije" koju tamo osjeća. Inače, još 2006. Europska udruga arheologa te je piramide ocijenila "okrutnom prevarom".

Prislonio kruh na trbuh i otkrio da je alergičan

Još 2010. prebacio se na bezglutensku prehranu nakon što je zaključio da je alergičan na gluten. No do tog zaključka nije došao medicinskim testovima, nego metodom nutricionista dr. Igora Četojevića. Đoković je morao ispružiti desnu ruku, a lijevu staviti na trbuh. Zatim je ponovio isto, ali je lijevom rukom na trbuh prislonio šnitu kruha. Tada je osjetio da mu je ispružena ruka slabija te zaključio da je alergičan.

Prijateljstvo sa stablom brazilske smokve

Od 2016. Đoković radi s bivšim tenisačem Pepeom Imazom, ali nije ga angažirao kao trenera, nego kao spiritualnog gurua. On mu je otkrio blagodati grljenja stabala koje ga ispunjava osjećajima mira i ljubavi. Pobjede na Australian Openu od tada je slavio u botaničkom vrtu u Melbourneu.

"Tamo imam prijatelja, stablo brazilske smokve. Volim se penjati na njega i povezivati se s njim, to mi je omiljena stvar", rekao je prije tri godine.

Brigom o avataru do viših vibracija planeta

U međuvremenu je u jednom intervjuu otkrio svoja uvjerenja o povezanosti brige o vlastitom tijelu i dobrobiti planeta na kojem živimo.

"Vjerujem da je naša misija postići višu frekvenciju kroz brigu o sebi, istražujući i poštujući vlastiti avatar, svoje tijelo, a time se podiže vibracija planeta."

Pročišćavanje vode emocijama

Lani je pak počeo propagirati metode koje mogu biti opasne, uvjeravajući milijune u Instagram Liveu da je snagom misli moguće zagađenu hranu i vodu pretvoriti u ljekovitu. Javio se u društvu Chervina Jafaireha, bivšeg brokera koji se danas bavi uzgojem sumnjive veganske i ne-GMO hrane koju ne odobrava nijedna inspekcija u SAD-u.

"Unutrašnja veza je zaista biti prisutan i svjestan dok piješ vodu. Vidio sam ljude i poznajem ljude koji su energetskom transformacijom, pomoću moći molitve i moći zahvalnosti, uspijevali i najotrovniju hranu i najzagađeniju vodu pretvoriti u ljekovitu vodu. Voda reagira i znanstvenici su dokazali da molekule vode reagiraju na naše emocije, na ono što se govori", rekao je Đoković.

Supruga Jelena i 5G mreža

I njegova supruga Jelena izazvala je ogromne kritike podijelivši na društvenim mrežama snimku koja sugerira povezanost 5G mreže i koronavirusa. Od kritika se branila objašnjavajući da je video samo podijelila, ne tvrdeći da je njegov sadržaj istinit ili da nije.

Unatoč svemu tome, Đoković nikad nije upao u ozbiljne probleme, sve do početka pandemije, koja ga je dvije godine kasnije dovela do statusa najpoznatijeg antivaksera na svijetu, koji je dodatno polarizirao svijet ionako podijeljen na one koji su prigrlili cjepivo i one koji mu se protive.

Sve se počelo rušiti u Zadru

Najveće kritike do tada na njegov račun su stigle nakon preoptimistično i prenemarno organiziranog revijalnog turnira u Zadru, kojim je pokušao dokazati da svijet može normalno funkcionirati i tijekom pandemije, ali se na turniru covid razbuktao i dokazao mu da je u krivu.

Ipak, ostao je vjeran stavovima da mu cjepivo ne treba. U početku je govorio da će mu se stavovi možda promijeniti jer nova pravila diljem svijeta utječu na njegov život i ono čim se bavi.

"Osobno nisam za cjepivo i ne bih volio da me netko tjera da dobijem cjepivo da mogu putovati. Ako to bude pravilo i zakon, što će onda biti? Imam svoje razmišljanje, a hoće li se promijeniti u nekom trenutku, ne znam, ali direktno utječe na moj posao", objasnio je na ljeto 2020. Đoković.

Hoće li ipak dobiti priliku da zagrli prijatelja u botaničkom vrtu?

Dosad se to razmišljanje nije promijenilo, samo je svijet otišao još dalje u drugom smjeru. I zato je danas, na pravoslavni Božić, u "pritvoru" s imigrantima, umjesto da ga provede pripremajući se da osvoji deseti Australian Open. I proslavi ga sa svojim prijateljem, stablom brazilske smokve.

Popularni Članci