U SUBOTU SVI NA DANČE Održat će se plivački maraton 'Đuro Kolić'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dančarski plivački maraton „Đuro Kolić“ održat će se u subotu, u uvali Danče. Start utrke je u 10 sati.

Zbog pandemiološke situacije, neće se održati plivati dječja, kao ni rekreativna utrka po samoj plaži Danče, već samo ona najduža utrka od cca 1700 metara.

Prijave su moguće SAMO I ISKLJUČIVO ONLINE, dakle, neće biti moguće prijaviti se u subotu ujutro prije utrke.

"Prilikom dolaska na Danče, priđite stolu za registracije, pričekajte svoj red na dovoljnoj udaljenosti od ostalih natjecatelja, predstavite se volonteru ili volonterki na tome mjestu i upišite broj svoje registracije na ramena i lopatice. Molimo Vas da dođete što ranije kako bi izbjegli svaku moguću gužvu, nervozu, i kako bi svi uspješno držali međusobnu distancu.

Prije starta utrke, koji je u 10h, svi plivači trebaju biti na kopnu gdje će se održati „briefing“ od strane organizatora. Ove godine nećemo koristiti razglas, pa vas molimo da pažljivo, bez ometanja i u tišini slušate uputstva suca utrke, koji će objasniti stazu, na koju se bovu prvo pliva, kako ste starta i slično. Nakon toga, moguće je postaviti pitanje sucu, ukoliko je to potrebno. Nakon završetka briefinga svi plivači pažljivo ulaze u more, zauzimaju mjesto iza startne pruge na dovoljnoj udaljenosti od ostalih sudionika natjecanja i čekaju start, odnosno znak suca „priprema, pozor, start“.

Kao novitet ove godine imamo stazu postavljenu u trokut: start Danče –okret bova 1 u uvali Miramare (ponta ispod Čingrije) – okret bova 2 podno hotela Libertas – cilj Danče.

Duljina staze je cca 1700m.

Na svakoj od bova, nalazi se barka sa jednim od sudaca  utrke. Pri okretu obje bove lijevim ramenom, potrebno je sucima reći svoj broj i pokazati rame, kako bi se vaš ispravan prolazak bove evidentirao i time omogućio plasman u ukupnom poretku.

Rezultati utrke će se bilježiti samo u ukupnoj kategoriji, muškarci i žene. Ove godine nemamo podjelu nagrada po dobnim kategorijama. Nažalost, zbog trenutne situacije, na kraju utrke nećemo imati ni tradicionalni tratamenat, tako da vas pozivamo da ponesete svoje osvježenje u vidu hrane i pića koje vam je potrebno konzumirati nakon utrke.

Stazu će osiguravati nekoliko skutera te bar 1 barka sa službenim liječnikom utrke.

UTRKA SE  PLIVA  NA VLASTITU ODGOVORNOST I ORGANIZATORI NE PREUZIMAJU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU KOJA MOŽE NASTATI ILI PO ZDRAVLJE ILI PO IMOVINU NATJECATELJA TIJEKOM SAMOGA TRAJANJA DOGAĐANJA NA DANČAMA.

Svaki natjecatelj samom prijavom na dančarski plivački maraton2020. potvrđuje da je zdravstveno spreman na daljinsko plivačko natjecanje te preuzima punu odgovornost koja nije prenosiva na Organizatora ni u slučaju više sile – prijavom na samo natjecanje smatra se da NATJECATELJ prihvaća ovo pravilo i u potpunosti se s njime slaže. Ukoliko je prijavljeni natjecatelj maloljetnik, organizatori smatraju da je takav natjecatelj prije prijave na utrku obavijestio svoje roditelje ili staratelje o namjeri sudjelovanja i dobio njihovu privolu i potvrdu da smije sudjelovati u utrci daljinskog plivanja.

Strogo je zabranjeno IKAKVO kraćenje staze i vodi do automatske diskvalifikacije - potrebno je obići sve postavljene bove na plivačkoj stazi  utrke, kako bi se vaš rezultat uvažio.

Natjecatelji ne smiju u tijeku natjecanja dotaknuti barku, skuter, veslo ili neku osobu (u brodu ili na moru), niti smiju upotrijebiti ikakvo pomagalo za plivanje. Iznimka je u slučaju  pružanja pomoći službene osobe (liječnika) s barke. Strogo je zabranjeno udaranje, povlačenje ili bilo kakvo drugo ometanje drugih natjecatelja.

Zabranjena je upotreba plivačkih odijela – pliva se u klasičnim kupaćim kostimima M/F.

Pozivamo Vas na još jedno krasno subotnje jutro na mitskim Dančama, dođite, podržite natjecatelje, družite se, održimo tradiciju dančarskog plivačkog maratona čak i u ovim novim okolnostima." - napisali su organizatori.

LINK ZA PRIJAVU

Popularni Članci