Što su Miho Obradović i ekipa uopće radili na utakmici RKHM-a Dubrovnik za vrijeme trajanja mjera?

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD arhiva, Aida Čakić
Indicent koji se u subotu dogodio u Gospinom polju nakon utakmice RKHM Dubrovnik i Sesveta rezultirao je s dva ozlijeđena igrača.

Trener kluba Antonio Dragić je uhićen nakon čega je pušten na slobodu uz dvije mjere. Jedna se tiče zabrane prilaska ozlijeđenim igračima, a druga zabrane ulaska u dvoranu u gospinom polju. Dopredsjednik kluba Ivo Dragić kažnjen je jer je u prostorijama policije vrijeđao policijskog službenika. No, ono što je zanimljivo je i to što policija, između ostalog, vrši izvide u odnosu na publiku koja očito je bila na tribinama. 

"Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem  ovog događaja u sklopu kojeg će se utvrditi eventualna prekršajna odgovornost po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o javnom okupljanju, Zakona o privatnoj zaštiti i kršenju Odluke Nacionalnog stožera o javnim okupljanjima," objavili su iz policije. 

Čini se kako je na tribinama za vrijeme utakmice ipak bilo gledatelja. Podsjetimo, prema odluci Nacionalnog stožera o javnim okupljanjima od 27. studenog 2020. godine, utakmice premier lige se smiju održavati, ali bez gledatelja. Zanimljivo je i to što je na utakmici bio i dubrovački političar Miho Obradović, što je vidljivo na fotografijama Tonćija Vlašića koje su objavljene u Dubrovačkom vjesniku. Inače, Obradović je poznati simpatizer kluba, no u njemu nema nikakvu funkciju pa je Dubrovački dnevnik pitao predsjednika kluba Ivicu Granića u kojem je svojstvu Obradović bio na utakmici.

"Načelno govoreći, tu nisu smjele biti osobe koje nisu dio kluba, koje nisu treneri, igrači, zapisničari, suci i slično. Nitko osim njih ne bi smio biti tamo," kazao je Granić. Na pitanje je li Obradović smio biti u dvorani, Granić je odgovorio 'ako je bio tamo, definitivno nije smio', jednako kao ni otac jednog od igrača koji je sudjelovao u naguravanju i još nekolicina osoba. 

Granić će održati sastanak u klubu, u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja te će se sasvim sigurno postaviti pitanje kako je i zbog čega redarska služba dopustila ulazak u dvoranu osobama koje zbog epidemioloških mjera nisu smjele biti na tribinama. 

Popularni Članci