'

STIGLI PRVACI EUROPE Pogledajte kako je u Gružu dočekano šest zlatnih Jugaša (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Šest zlatnih Jugaša, koji su s U19 reprezentacijom osvojili zlato na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, dočekano je ispred gruškog bazena. 

Predviđeni dolazak bio je u nedjelju navečer oko 22:30, no zbog kašnjenja leta iz Zagreba, stigli su desetak minuta iza ponoći. Uz bakljadu i pljesak dočekali su ih roditelji, prijatelji, suigrači... Izašli su iz kombija, a onda je krenulo, kao nakon finala, "ovdje nitko nije normalan" i "bježite ljudi...". 

Ivuša Burđelez, Vlaho Pavlić, Mauro Prkoča, Ante Jerković, Maro Šušić napravili su lavoski posao u Burgasu. S njima i Igor Računica, jedan od trenera Juga, ujedno i pomoćnik izbornika U19 reprezentacije Zorana Bajića. Imali su težak turnir, dočepali su se polufinala gdje su srušili Španjolsku, a onda i finala protiv Crne Gore, gdje su slavili na peterce. 

"Pričamo već nekoliko godina o tom četvrtfinalu, i sada kada smo ga prošli, nismo ni bili svjesni da se borimo za medalju" - rekao je Ivuša Burđelez, pa se osvrnuo i na finale s Crnom Gorom. Upravo on je zabio izjednačujući gol za 7:7, za peterce, u kojima je također bio mirne ruke, kao i Vlaho Pavlić. "Mi smo se pripremili za njih, ali oni su igrali nešto netipično za njih, igrali su nešto novo. Kasnije, kada smo to skontali, došli smo do nekog pozitivnog rezultata. Dobro smo postavili igrača više na time outu, ja sam ostao sam, ja sam našao tu rupu, i zabio za izjednačenje. U petercima je bilo tko može, a svi smo mogli, svi smo bili spremni. I Čubranić je bio sjajan na golu, pročitao je svih redom" - nadodaje Burđelez. 

"Ima sreće, ima ponosa. Umor je tu, turnir je bio dug, svaki dan utakmice. Imali smo i tu osminu finala, gdje smo možda planirali odmor. Prije početka smo krenuli na to četvrtfinale, gdje svaki put zapnemo. Kad smo došli u polufinale, rekli smo: to je to, utakmicu po utakmicu. I evo ga. zlato je tu" - istaknuo je Mauro Prkoča. 

Od ovih mladića se očekuje puno u seniorskom uzrastu, prvi izazovi već u čertvrtak

"Mislim da su ti momci pokazali jednu stabilnost, prije svega psihičku. Vidjeli smo u finalu kako nisu tonuli. S pravom se očekuje od njih. Oni moraju bit svjesni, i svjesni su da je seniorski vaterpolo još jedan veći skalin od juniorskog. Mislim da se očekuje puno, mislim da puno mogu dati. Nisu još dosegli svoje vrhunce, na njima je da zapnu. Sada su se zaljubili u vaterpolo, a sada treba početi raditi vaterpolo" - istaknuo je Igor Računica, pa pogled bacio i prema četvrtku, kada u Gružu počinje kvalifikacijski turnir za Ligu prvaka.

"Znamo da se Jadran Herceg Novi dosta pojačao. Uz svo dužno poštovanje rumunjskom protivniku, Dinamu Bukurešt, mislim da će se prolaz u Ligu prvaka tražiti između nas i Jadrana. Počeli smo rano pripreme, 28.6. s dijelom igrača koji su bili tu. Juniori su kasnije bili u reprezentaciji. Radili smo dobro, radili smo kvalitetno. Imamo brzo nakon kvalifikacija i hrvatski Superkup i europski... Ogroman broj utakmica, a malo vremena za trening i rad. Moramo biti svjesni da s treningom jedino ispravljamo greške i napredujemo. Težak period je ispred nas, ali veselimo mu se" - nadodaje Računica.

Popularni Članci