SQUARE JE U POLUFINALU HRVATSKE! Crveno-plavi lavovi pobijedili Crnicu nakon prave drame u Gospinom polju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: SQUARE
Malonogometaši Squarea igrat će u polufinalu prvenstva Hrvatske! Nakon prave futsal drame pobjednika su odlučili produžeci u kojima su crveno-plavi postigli čak četiri pogotka za veliku pobjedu 7:3.

Prva prava prilika dogodila se u 3. minuti kada je Pele s oko 12-13 metara pokušao silovitim udarcem iznenaditi vratara Crnice koji je njegov udarac odbio u korner. Nakon toga, ponovno je na sceni Pele, ali njegov udarac ovaj put odlazi dva metra pored šibenskog vratara. Stezao se obruč oko gostujućih vrata, no Crnica se odlično branila.

U 6. minuti Crnica je prvi put ozbiljno zaprijetila kada je Saša Subotić ostao sam na 6 metara te silovitim udarcem pokušao iznenaditi Turuka. Srećom, lopta je na putu do našeg vratara dirala nekoga u bloku i uz vratnicu završila u korneru.

U 7. minuti kontra Squarea; loptu je povukao Hrkać koji je uz s desne slobodnog Daničića, međutim Hrkać je nastavio do kraja, a njegov udarac zaustavila je greda! Crnica je potom preuzela loptu, povukla kontru i stigla do – vodstva! Ono što nije uspjelo Hrkaću jest Draganu Vukoviću koji je pogodio za 0:1! 

Vrlo otvorena, ali i žustra igra s obje strane nakon pogotka Šibenčana. Ziskrilo je u 8. minuti, ali su tenzije vrlo brzo smanjenje. Nakon vodstva Crnice bilježe se dvije šanse Squarea;  prvo je udarac Micevskog iz slobodnog udarca završio uz stativu, a potom i Đurašev udarac glavom tik uz prečku Savolainena. U 13. minuti Đuraš je izvrsno okrenuo svog čuvara, izašao sam pred šibenskog čuvara mreže, ali njegov udarac odlazi par milimetara pored lijeve vratnice!

U 13. minuti Maro Đuraš prolazi po desnoj strani svog čuvara te silovitim udarcem pogađa iza, sve do sada sigurnog Savolainena, za rezultatskig egal – 1:1!  Bolja igra Squarea stigla je tako na napletu u 13. minuti, a u slijedeće dvije šibenski čuvar mreže upisao je još nekoliko fantastičnih obrana!

U 16. minuti trener Crnice uveo je igrača vratara čiju je ulogu preuzeo Niko Škugor koji je tek nekoliko sekundi poslije iskoristio višak i pogodio za 1:2! U futsal ljepotici koju su iskrojili igrači obje momčadi – suprotnost tome dao je sudački dvojac Tomić – Blažin koji su imali niz pogrešaka pri čemu najviše za Square. Pamtit će se niz situacija u kojima su navedeni ostali ”slijepi”, a posebno ona u 19. minuti kada je Cvjetković srušen za 6. akumulirani Crnice! Uslijedio je potom val nezadovoljstva naših igrača, stručnog stožera, ali i svih prisutnih. Najdeblji kraj u svemu tome dobio je naš Mato Cvjetković, pomoćni trener, koji je udaljen s klupe!

U 38. sekundi nastavka Škugor je pokušao iznenaditi Turuka, međutim naš čuvar mreže upisao je fantastičnu obranu! Imao je u 23. minuti Pele s druge strane solo pokušaj, ali je obrana Crnice pravovremeno reagirala. Minutu poslije Džanković je ostao sam na drugoj stativi, ali je u završnici ostao bez pravog učinka.

U 26. minuti sudac Tomić procijenio je kako je Gašpar napravio prekršaj za žuti karton – njegov drugi na utakmici te mu pokazao crveni! Naši su se mladići lavovski borili i izborili s igračem manje! Tek što je Đuraš ušao u igru nakon isteka vremena, s druge strane Tomić ponovno preuzima konce ”igre”, zaustavlja igru i Hrkaću pokazuje žuti karton. Ukupno gledajući na susretu šesti – šesti Squareu! Unatoč svemu, naša je momčad ginula na terenu, a srećom za Crnicu rezultat je u osam minuta nastavka ostao nepromijenjen najviše radi odličnog vratara Savolainena.

U 29. minuti Marinko Šamija probio je lijevu stranu te iskosa s oko 7-8 metara pogodio za poećanje (1:3). U 30. minuti sudac Blažin napokon opravdano svira prekršaj i to na stranu naše momčadi; Daničić je srušen unutar šest metara nakon očigledne namjere i prekršaja Škugora koji je zaradio žuti karton. Silovitim udarcem pod gredu Adrijan Micevski siguran za smanjenje rezultata (2:3)! U 32. minuti Daničić je povukao loptu s centra, nesebično uposlio Hrvoja Cvjetkovića na drugoj strani koji pogađa prazna vrata za izjednačenje – 3:3!! 

Otvoreno se igralo s obje strane; niz udaraca, prilika, obrana vratara… Teško je bilo pohvatati svaku ‘sitnicu’ ove futsal ljepotice. Svega 24 sekunde prije kraja Daničić je uposlio Hrkaća na oko 9-10 metara koji prizemnim udarcem ‘cilja’ malu mrežicu, ali je krajnjim naporom Savolainen otklonio veliku opasnost! Nakon paklenih 40 minuta i rezultatskog egala (3:3) otišlo se u produžetke..

Već u prvoj minuti Micevski je imao veliku priliku, no Savolainen je i ovaj put bio na visini zadatka. U 43. minuti Square je prvi put u prednosti; Daničić je povukao kontru, a Mirko Hrkać lažnjakom ostavlja iza sebe šibenskog vratara te lijevom nogom pogađa praznu mrežu za 4:3!!!

Šibenčani su u drugi produžetak ušli s vratarom igračem, a i ovaj put je ulogu preuzeo Niko Škugor. Tek što je prošla 1 minuta i 11 sekundi momčad Mladena Perice bila je u još većem rezultatskom zaostatku! Loptu je ukrao na sredini polovice Haron Džanković te pogodio praznu mrežu za 5:3! Nekoliko sekundi poslije: evo nove radosti! Za 6:3 strijelac je Maro Đuraš koji se po treći put u strijelce upisao i u 49. minuti za 7:3!!! 

Za ulazak u finale prvenstva Hrvatske naša će momčad igrati protiv Novog Vremena iz Makarske koji je u četvrtfinalu svladao Alumnus 3:0.

Izvor: http://mnksquare.com/

Popularni Članci