SQUARE IZBACIO DINAMO Dubrovčani u polufinalu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: MNK SQUARE
MNK Square pobijedio je Futsal Dinamo 5:3 u majstorici četvrtfinala 1. HMNL. Time je osigurao prolaz u polufinale, u kojem će igrati protiv Futsal Pule, uz prednost domaćeg terena za Puljane. Drugi polufinalni par čine aktualni prvak Olmissum te makarsko Novo vrijeme.

Ludilo i sedam golova u trileru prvog poluvremena

Susret je počeo prilično ludo. Jedva se krenulo s centra, a domaćinu je dosuđen korner. Brzo su ga izveli i odigrali paralelnu loptu koju je Gordan Duvančić spakirao u mrežu i već u desetoj sekundi stajalo je 1:0 na semaforu. Uskoro je bilo još gore za Plave jer je Marko Kuraja ukrao loptu i podigao na 2:0 u trećoj minuti.

Dinamo se tada probudio i počeo igrati bolje. U šestoj minuti Filip Novak je iskoristio neopreznost domaće obrane, uzeo loptu i pogodio bliži kut. Već u idućoj minuti vidjeli smo potpuno poravnanje kada je Mateo Mužar nakon kornera udarcem s 12 metara pogodio donji kut.

Nije se rezultat mijenjao sve do 16. minute, kada smo vidjeli vjerojatno najljepši gol ove sezone. Kuraja je uzeo loptu na svojih 15 metara, prošao svu četvoricu igrača Dinama i golmana te je spremio u mrežu u maniri Messija. Kada je Facundo Gassmann lijepim udarcem zabio za 4:2, činilo se da je Square blizu nokauta.

Ipak, u zadnjim trenucima prvog dijela sjajni Novak je na desnoj strani slomio čuvara driblingom i iz teškog kuta još jednom skinuo rašlje za nevjerojatnih 4:3, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Mirniji drugi dio

U drugom poluvremenu vidno je opala atmosfera, a time i ritam na terenu. Dinamo je u prvih desetak minuta imao nešto bolje šanse, a ističe se ona Antonija Konsua, kojeg je zaustavila vratnica gola u dvorani Gospino polje.

Zaigrao je Dinamo s igračem golmanom u zadnje tri minute, ali to mu nije pomoglo. Nakon jednog pogrešnog dodavanja Matej Perović je iskoristio situaciju u kojoj je Dinamo bio bez vratara i odveo susret na dva gola prednosti treći put u susretu i postavio konačan rezultat.

Na kraju je došlo do naguravanja koje je skoro eskaliralo u tučnjavu, a sudac je podijelio dva crvena kartona. Ovo je prvi put da Futsal Dinamo od ulaska u prvu ligu neće igrati polufinale prvenstva, prenosi Index

Popularni Članci