SKUPŠTINA VK JUG Jugaši potvrdili novo ime kluba, evo tko su novi članovi uprave

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Skupština Vaterpolskog kluba Jug održana je večeras u hotelu Valamar Lacroma na kojoj je potvrđeno novo ime VK Jug. 

Naime, klub je potpisao ugovor s novim generalnim sponzorom, Adriatic osiguranjem, nakon 15-godišnje suradnje s Croatia osiguranjem koja je sada okončana pa je u imenu ostala riječ 'osiguranje' a ona 'Croatia' zamijenjena imenom novog sponzora.

Također, novi stari predsjednik kluba je Tomislav Dumančić, a potpredsjednici su Pero Kulaš, Lukša Jakobušić i Željan Konsuo.

Novi članovi uprave su Ivan Maslać, Marko Domjan i Srđan Benić, inače regionalni voditelj Adriatic osiguranja, kuće koja je novi generalni sponzor VK Jug, a uz njih, ostali članovi su Saša Borojević, Tonči Daničić, Mato Franković, Srđan Gavranić, Maro Hajdarhodžić, Goran Hrnić, Vicenco Jerković, Hrvoje Jerković, Marin Kaštelančić, Miho Katičić, George Lonza, Vlado Lučić, Srđan Margaretić, Luko Musladin, Davorko Obuljen, Viktor Siništaj, Edo Taslaman, Stjepan Vojnić.

Sportski direktor kluba Ognjen Kržić na Skupštini je, između ostalog, podsjetio na dostignuća kluba u posljednje dvije godine. Jugaši su tako u obje sezone bili prvaci Hrvatske i pobjednici KUpa Hrvatske u sezoni 2017/18, kao i pobjednici Regionalne lige u kojoj su prošle sezone osvojili drugo mjesto. 

Gradonačelnik Mato Franković je u svom govoru kazao kako 'ne treba ni govoriti što Jug znači', a dotaknuo se i sportske infrastrukture koju je nazvao najvećom boljkom dubrovačkog sporta. Tom je prilikom kazao kako Grad ulaže u sport, no kako je, koliko god da se ulaže, uvijek potrebno još. 

"Pokrenuli smo nekoliko projekata, radovi su u tijeku, a neki će uskoro krenuti. Na nama je da i dalje radimo," kazao je, između ostalog.  

Napore Grada na Skupštini je istaknuo i predsjednik Dubrovačkog saveza športova Mato Kapović koji je dodao kako su godinama nedostajala ulaganja u sportsku infrastrukturu, što se sada mijenja. 

Popularni Članci