'KRALJEVI' NA TRONU Sjajan El Clasico pripao Realu! Modrić i Rakitić ušli u igru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nogometaši Real Madrida prvi put u posljednjih osam utakmica uspjeli su pobijediti Barcelonu. I to kada je bilo najpotrebnije! Vinicius i Mariano Diaz pogađali su za povratak 'kraljeva' na vrh La Lige.

Nogometaši madridskog Reala vratili su se na vrh ljestvice La Lige 2-0 (0-0) pobjedom u El Clasicu protiv najvećeg rivala Barcelone u susretu 26. kola igranom na Santiago Bernabeu. Prva je to pobjeda 'kraljeva' u zadnjih osam ligaških susreta, piše 24sata.

U sjajnoj utakmici uz pregršt uzbuđenja i prilika 'kraljevski' klub poveo je golom 19-godišnjeg Brazilca Viniciusa Juniora u 71. minuti. Njega je na lijevom krilu proigrao Kroos, a mladi se Brazilac sjurio u kazneni prostor i iskosa s ruba peterca uputio jak udarac koji se od bloka Piquea odbio iza leđa Ter Stegena. Konačnih 2-0 postavio je Mariano Diaz iz protunapada u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Prvo poluvrijeme pripalo je Barceloni. Iako su i Real i Barca imali svoje trenutke u prvom dijelu, 'blaugrana' je bila konkretnija i opasnija. Imala je dvije sjajne prilike i obje je zaustavio Courtois. Prvo je obranio pokušaj Arthura, a onda i Messija pa se na poluvrijeme otišlo s 0-0.

U drugom dijelu na travnjak je istrčao drugačiji Real. Poletan, brz, kreativan... Pritisnuo je Barcelonu i bilo je samo pitanje trenutka kada će zabiti gol. To se i dogodilo kada je Vinicius sjajno probio bok nakon čega je Mariano Diaz samo potvrdio veliku pobjedu.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru za Real u 79. minuti, dok je dokapetan "vatrenih" Ivan Rakitić igrao za Barcelonu od 81. minute.

Real je ovom pobjedom stigao do 56 bodova, jedan manje ima druga Barcelona. Barca je prvi put u posljednjih 15 susreta u La Ligi na Santiago Bernabeu ostala bez gola, donosi 24 sata.

Popularni Članci