Senzacija u Manchester Cityu, doveli su Erlinga Halanda

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Manchester City doveo je Erlinga Halanda (21), potvrdio je Fabrizio Romano. Pouzdani talijanski novinar piše da je norveški centarfor danas završio prvi dio liječničkih pregleda u Belgiji uz pratnju Cityjevog liječničkog tima. Sva papirologija je spremna nakon tri tjedna intenzivnih pregovora Cityja, Halanda i Borussije Dortmund.

City je obavijestio Borussiju Dortmund da će aktivirati Halandovu izlaznu klauzulu (riječ je o cifri između 60 i 75 milijuna eura), a službeno će klubovi ovaj transfer potvrditi do kraja tjedna. Haland je potpisao na pet godina i zarađivat će 435 tisuća eura tjedno, isto koliko i Cityjev najbolji igrač Kevin de Bruyne, prenosi Index

Haland je ove sezone zabio 28 golova u 29 utakmica za Borussiju.

Pep Guardiola mjesecima je inzistirao na dovođenju Halanda jer mu samo napadač svjetske klase nedostaje kako bi zaokružio savršenu momčad. Prošlog ljeta je svim silama nastojao dovesti Harryja Kanea, ali iako je nudio 100 milijuna funti, a Kane je podnio zahtjev za transferom, Tottenham je bio nepopustljiv.

Tako je Manchester City odlaskom Sergija Aguera ostao bez devetke ili klasičnog napadača, što je uloga koju su od tada igrali Phil Foden i Gabriel Jesus. Haland je u Borussiju došao u zimskom prijelaznom roku 2020. iz Salzburga uz odštetu od 20 milijuna eura. Od tada je za klub iz Dortmunda odigrao 88 utakmica, postigao 85 i namjestio 23 gola. 

Popularni Članci