DUBROVČANIN IMA NOVI POSAO Sandro Sukno postao trener kotorskog Primorca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ono o čemu se nagađalo tjednima je napokon postalo i službeno. Sandro Sukno je pronašao prvi samostalni trenerski posao te je preuzeo Primorac iz Kotora.

Nakon prerano prekinute igračke karijere zbog zdravstvenih problema, Sandro Sukno je zaplovio u novu karijeru. Prešao je u klupske trenerske vode te je i službeno stavio potpis na ugovor s Primorcem iz Kotora.

"Od sada je i službeno, Sandro Sukno, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista u povijesti i pomoćnik izbornika Barakuda Ivice Tucka potpisao je ugovor s crnogorskim prvoligašem PVK Primorac iz Kotora. Time je i službeno okončano ono što je začeto još prije nekoliko mjeseci i što se načelno cijelo vrijeme i smatralo završenom pričom. Naš Sandro Sukno je ovime započeo trenersku karijeru", piše na stranicama Hrvatskog vaterpolskog saveza.

"Predvođeni predsjednikom Janovićem krećemo u ozbiljnu organizaciju, jer Primorac zaslužuje vratiti se na stare staze, kada je prije desetak godina bio i prvak Europe. Mislim da su igrači jako talentirani, ali nažalost nisu imali uvjete za rad, tako da primarno očekujemo skoro otvaranje bazena, kako bi mogli organizirati cijelu strukturu kluba i krenuti s ozbiljnim radom", kazao je Sukno po potpisu ugovora.

Sukno je karijeru prekinuo zbog problema sa srcem prošle godine, a u karijeri je igrao za najveće europske klubove - Jug, Primorje i Pro Recco. 2017. godine je izabran za najboljeg vaterpolista svijeta, a s reprezentacijom je osvojio 10 odličja.

Ovo će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri, a posljednjih godinu dana je bio i pomoćnik Ivice Tucka u reprezentaciji.

Popularni Članci