'

REGIONALNA LIGA Bivši kapetan Juga svom bivšem klubu zabio šest pogodaka, Jugašima je to treći uzastopni poraz

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja izgubili su od splitskog Jadrana u susretu 4. kola Premijer regionalne lige.

U Splitu je aktualni prvak Hrvatske došao do pobjede protiv dubrovačke momčadi, kojoj je to treći uzastopni poraz u tjedan dana. Završilo je 15:12 (4:2, 4:3, 2:4, 5:3). 

Prethodno je Jug izgubio na gostovanju kod Strasbourga u drugom kolu Eurokupa (16:13), a prije toga od Novog Beograda u Regionalnoj ligi (11:13). Što se tiče same Regionalne lige, momčad trenera Kobešćaka sada je na dvije pobjede i dva poraza. 

Igrač utakmice bio je bivši Jugov kapetan Loren Fatović, koji se u strijelce za splitski sastav upisao čak šest puta. Tri su gola imali Marinić Kragić i Butić. S druge strane, mrežu Marka Bijača tri je puta probio mladi Jugov dragulj Vlaho Pavlić i time nastavio sjajnu formu. Dva su gola imali Žuvela, Kržić i Herceg. Jednom su zabijali Cabanas, Djerković i još jedan mladić koji svoju priliku iskorištava u seniorskom sastavu, Petar Kulaš. 

Jadran: Bijač, Čagalj, Marinić Kragić, Radan, Butić, Pejković, Tomasović, Zović, Berehulak, Baničević, Fatović, Dužević, Čelar, Bušelić. Trener: Jure Marelja

Jug AO: Popadić, Kulaš, Djerković, Zvono, Joković, Pavlić, Mozara, Cabanas, Kržić, Burić, Herceg, Žuvela, Jurišić, Jerković. Trener Vjekoslav Kobešćak

Sljedeći izazov Jugaša ponovno je susret protiv Jadrana, no ovaj put, u igri je trofej. U srijedu (23.10.) od 20 sati snage će odmjeriti u Šibeniku, gdje se igra hrvatski Superkup. Jadran u to finale ulazi kao prvak Hrvatske, Jug kao osvajač Kupa. 

Popularni Članci