Juniori Ragbi kluba Dubrovnik po prvi put nastupaju na službenom natjecanju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Juniori Ragbi kluba Dubrovnik nastupaju na završnici prvenstva Hrvatske u olimpijskoj ragbi sedmici.

Juniorska momčad U-18 Ragbi kluba Dubrovnik nastupa u nedjelju na završnici prvenstva Hrvatske u Zagrebu u olimpijskoj ragbi sedmici.

"Ponosni smo što će naš ragbi klub po prvi puta imati juniorsku momčad u nekom službenom natjecanju. Naime to je generacija djece i igrača koja je u klubu već pet godina tako reći od samih početaka postojanja kluba i igrala je za klub od najmlađih kategorija te je evo došao trenutak da zaigraju i za juniorsku momčad. Nadamo se da ćemo ovim tempom uskoro imati i seniorsku momčad i zaigrati u najvišem rangu hrvatskog ragbija", poručili su iz Ragbi kluba Dubrovnik.

Ovaj vikend zbog odsutnosti glavnog trenera kluba Antonia Malekinušića momčad će voditi Krešo Slaviček, jedan od najboljih trenera i dugogodišnji ragbijaš prijateljskog Ragbi kluba Mladost.

"Ovom prilikom željeli bi smo napomenuti da u našem Gradu ragbi još nema status koji zaslužuje, borimo se s vjetrenjačama  i nemamo adekvatne uvjete ni termine za treninge iako klub broji preko 70 članova i redovno nastupamo i vodimo djecu na sva natjecanja, u svim mlađim uzrasnim kategorijama. Nadamo se da će naš rad prepoznati i pomoći nam gradske sportske institucije, a sve u cilju razvoja ovog sporta i njegovih vrijednosti", apeliraju iz Ragbi kluba Dubrovnik.

Popularni Članci