NAKON DVIJE GODINE PAUZE Igra se Divlja liga, u četvrtak je prva utakmica

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Ždrijeb za Divlju ligu održao se u ponedjeljak kraj spomenika Marinu Držiću.

U skupini A Kamen mali igra s Porporelom, a Batahovina protiv Srebrenog što je prvi kvalifikacijski susret koji će se održati 21. srpnja u 17.40 sati. Lukovica će igradi protiv Plaže ispod Petke istog dana u 18.30 sati. Slobodna momčak u prvom krugu kvalifikacija je Sustjepan mali muo.

U skupini B, nositelj Fun H2O igrat će s ekipom Gruški muo. Ekipa Palacea igrat će s Lozicom, Uvala Lapad s timom Sovrnja Doli, a Turčin Danče s Komardom. Skupina Uvalica je sloboda u ovom krugu.

Nositelj skupine C Elita igrat će s Crvenim stijenama Orašac, a Kokoti, koji su nositelji skupine D, igrat će s Pasjačom Popovićima.

Kuglice su izvlačili Elvis Fatović, Marko Potrebica, Frano Mašković Mačak i Goran Đerek.

Inače, prijavilo se svih osam najuspješnijih momčadi posljednje Divlje lige, koji imaju osigurano mjesto u glavnom turniru, i to Kamen mali (prvak, koji je nositelj skupine A), FUN H20 Mlini (doprvak, nositelj skupine B), Elita (treća, nositelj skupine C), Kokoti (polufinalisti, nositelj skupine C).

Ždrijebom je u svaku skupinu glavnog turnira upao po jedan od četiri sastava koja su poražena u četvrtfinalu (Crvene stijene Orašac, Porporela, Pasjača Popovići i PVG Gruški mul). Preostala dva mjesta u svakoj skupini glavnog turnira popunila su sastavi iz kvalifikacija.

Kvalifikacije bi trebale početi u srijedu, 20. srpnja, a glavni turnir je u subotu, 30. srpnja. Završni dan bi trebao biti u Portu sredinom kolovoza. Teren su prijavile Danče, Porporela, Mlini i Plat, a posljednje dvije utakmice su u Portu.

Od nositelja - Kamen mali je tri puta osvajao naslov (2013., 2015. i 2019.), FUN H2O Mlini dva puta (2014. i 2017.), kao i Elita (2016. i 2018.). Od četvrtfinalista samo je Porporela podizala pobjednički pokal (1950. i 2007.), a od sastava u kvalifikacijama naslov prvaka ima samo Palace (2006.).

Popularni Članci