PROPUŠTA POČETAK SEZONE? Livaju bi zbog vrijeđanja Šibenčana mogao kazniti disciplinski sudac HNS-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Omar Arnau/PIXSELL
Marko Livaja nakon pobjede Hajduka nad Šibenikom (2:0) u finalu SuperSport Kupa Hrvatske poveo je pjesmu u kojoj je vrijeđao Šibenčane. 

Najbolji igrač Hajduka s megafonom u rukama je poveo na stadionu u Rijeci pjesmu koju je Torcida smislila posebno za navijače Šibenika. "Freze, traktori i seoski putevi, pičke šibenske, pičke šibenske, dobit ćete batine", odjekivalo je Rujevicom.

Livaju bi zbog takvog poteza mogao kazniti disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer. Dosad su igrači zbog neprimjerenih pjesmica kažnjavani novčano, ali je Livaji ovo drugi put da vrijeđa rivale pa, prema pravilniku, mora biti žešće kažnjen, piše Index. 

Članak 84. Disciplinskog pravilnika kaže da će se igrača kazniti novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica ako prekrši neku od odredbi Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, a u slučaju ponovljenog ili težeg djela, bit će kažnjen zabranom igranja od tri od 12 utakmica. Ako bude kažnjen suspenzijom, to znači da će Hajduk na startu naredne sezone biti bez najboljeg igrača.

Hajduk ne samo da nije osudio Livajin potez već je nakon utakmice objavio i njegovu fotografiju u trenucima dok vodi navijanje uz poruku: "Govore mi da sam prgav. Možda zato šta i jesam! #prgavafamilija"

Popularni Članci