'

PRESUDIO VAR! Hrvatska pobijedila Škotsku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska reprezentacija pobijedila je na Maksimiru Škotsku 2:1 u trećem kolu Lige nacija. 

Igor Matanović i Andrej Kramarić zabili su za Hrvatsku, dok je Duje Ćaleta-Car zabio autogol. Hrvatska je krenula u neobičnom sastavu s ivanom Perišićem na poziciji desnog krilnog beka.

U sredini su igrali Luka Modrić i Mario Pašalić, a ispred njih Luka Sučić, Andrej Kramarić i Igor Matanović. Momčad Zlatka Dalića nije bila opasna većinu prvog poluvremena, a kaznili su to Škoti, koji su autogolom Duje Ćalete-Cara stigli do vodstva u 33. minuti. Ben Doak ušao je s desnog krila prema sredini, ubacio je, a Luka Sučić nije dobro očistio taj centaršut. Lopta se odbila do Ryana Christieja, koji je pucao, a Ćaleta-Car je ugurao loptu u mrežu, u želji da ju izbije.

Samo tri minute kasnije hrvatski igrači organizirali su svoju najbolju akciju, koja je završila pogotkom Matanovića. Joško Gvardiol je odličnom dugom loptom pronašao Perišića, koji vraća povratni pas u sredinu. Matanović je bio na mjestu i zabio svoj prvi pogodak za Hrvatsku za ekspresno izjednačenje.

Domaća momčad napala je odmah na početku prvog dijela. U 70. minuti stigla je do preokreta golom Andreja Kramarića. Perišić je prošao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Sosu, koji je sjajno pucao. Njegov udarac obranio je odlično Gordon, no odbio je loptu samo na glavu Kramariću, koji sjajno pogađa za 2:1, piše Index.

Popularni Članci