POTOPILI IH U GRUŽU Hrvatska tukla Crnu Goru u prvoj utakmici s gledateljima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Barakude su na treninzima bili tri dana, Crnogorci mjesec dana, ali rezultat je na koncu devet golova prednosti za Hrvate! Hrvatska vaterpolska reprezentacija porazila je Crnu Goru na bazenu u Gružu u prijateljskoj utakmici koja je završila rezultatom 14:5. Ujedno je to prva utakmica s gledateljima na tribinama. 

Vrlo uvjerljiva i koliko god rezultatski neuobičajeno visoka, temeljem prikazanog sasvim zaslužena pobjeda Hrvatske nad Crnom Gorom u prijateljskom međudržavnom susretu u Dubrovniku, prvoj vaterpolskoj utakmici u Europi, vjerojatno i u svijetu (posebno kada se radi o utakmicama reprezentacija). Pred poprilično ispunjenim tribinama, praktički maksimalnim kapacitetom prema 'korona pravilima', Tuckovi izabranici nisu 'skidali nogu s papučice gasa'. Ne pamti se kada je Hrvatska protiv Crne Gore, ako je i ikada, vodila čak 7:0, 8:1... Počelo je s dva pogotka s igračem više (Joković i Lončar), potom Benić vanjskim šutem za 3:0. Isti je igrač zatim u obrani oteo loptu i 'gurnuo' Bukića za 4:0.

Početkom druge četvrtine Lozina je pogodio za 5:0, da bi 'šesticu' pogodio Luka Bukić iz peterca kojeg je za Hrvatsku zaradio centar Vrlić. Luka Bukić, najbolji strijelac dubrovačke utakmice pogodio je i sljedeći gol za 7:0 Hrvatske. Tu je već praktički bio jasan pobjednik utakmice, ma koliko rezultat nije u ovom susretu bio primaran.

Crna Gora je prvi pogodak postigla tek u 15. minuti preko Draška Brguljana za 7:1. Nakon što su Crnogorci bili smanjili na 8:2, naš izbornik Tucak je zatražio minutu odmora koja je u sljedećoj akciji rezultirala novim golom. Ponovo Bukić, za 9:2. Do konca utakmice hrvatski igrači nisu dopuštali ni trenutak opuštanja, barem ne takav da bi se iskazivao u rezultatu. Štoviše, konačnih 14:5 ili 9 golova razlike je i najveća prednost na utakmici.

Predivna večer na gruškom bazenu, 'garnirana' visokom pobjedom Hrvatske nad brončanim sastavom s posljednjeg Europskog prvenstva.

 Izvor: HVS

Popularni Članci