POMELA SUPARNICU Ana Konjuh ponovo pokazala kvalitetu, plasirala se u četvrtfinale Istanbula

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tonči Vlašić / anakonjuh.net
Ana Konjuh će igrati u četvrtfinalu turnira u Istanbulu, pobijedila je 8. nositeljicu Qiang Wang (WTA 50) sa 6:1, 6:4 nastavljajući svoj uspon na rang-listi (ukupno skok od 35 mjesta nakon dvije pobjede u Turskoj, sa 241. na 206. mjesto). Nakon što je prolaskom do osmine finala u Miamiju i pobjedama nad Madison Keys i Igom Swiatek skrenula pažnju na sebe da je teniski itekako živa, Dubrovkinja je u Istanbulu dokazala da ono u Floridi nije bio bljesak.

Zemlja je njena najmanje draga podloga, ali izbora nema, a pobjeda je željna. S ovom nad Kineskinjom sigurna je da će igrati u kvalifikacijama Roland Garrosa. Za nju je to već velika stvar. Što god se dogodi u Istanbulu nakon ovoga, pa i na zemlji, bit će bonus. Ana je zdrava, lopticu udara onako kako ona želi, a s tim se nije mogla nositi Wang. Niti u prvom, niti u drugom setu. Taj drugi je bio malo više neizvjestan, no posljednja dva gema je Konjuh odradila autoritativno, pa i dvije break-lopte nisu bile problem kad je servirala za prolaz među osam, pišu Sportske.


U četvrtfinalu će igrati s Martom Kostjuk, Ukrajinka je iznenadila Dariju Kasatkinu, koja je prethodno eliminirala našu Terezu Mrdežu.

Braniteljica naslova Petra Martić posrnula je na prvom koraku, poražena je od Fione Ferro. I sama nam je rekla da joj nedostaje samopouzdanja, vidjet ćemo što će donijeti suradnja sa Francescom Schiavone u ulozi trenerice.


Rezultati, 2. kolo: Konjuh - Qiang Wang 6:1, 6:4, Kostjuk - Kasatkina 6:3, 7:5. 1. kolo: Ferro - Martić 7:5, 6:2, Kasatkina - Mrdeža 6:1, 6:0.

Popularni Članci