Policija otkrila koliko je navijača privedeno na jučerašnjoj utakmici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zvonimir Barisin/PIXSELL
U Splitu je jučer održana prva kvalifikacija utakmica Hrvatske reprezentacije u pohodu na Europsko prvenstvo. Vatreni su protiv Walesa odigrali izjednačeno (1:1), a splitska policija je izvijestila o cijelom događaju.

"S obzirom na to da je danas na području Grada Splita boravio povećan broj osoba, domaćih i gostujućih navijača koji su prije održavanja javnog okupljanja dan provodili družeći se na ulicama i trgovima grada, možemo sa zadovoljstvom konstatirati kako je sigurnosna situacija bila na izuzetno povoljnoj razini", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Na stadionu je bilo 32 tisuće osoba od čega 1900 gostujućih navijača. Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana oštećenja imovine, niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

"Privedeno je ukupno 40 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja", kažu iz policije.

"Provedba mjera osiguranja započela je već tijekom četvrtka pojačanom nazočnošću policije u centru grada, opservirali smo najuže središte i bili usmjereni posebno na mjesta gdje se okupljao veći broj navijača, te smo vodili računa da svojom nazočnošću djelujemo preventivno. Uz provođenje mjera i radnji usko vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u gradu, na svim mjestima gdje su se okupljali navijači i pratili situaciju na terenu, obavljali smo organizirane pratnje momčadi i navijačkih skupina, te nadzor prometa u gradu", zaključili su u priopćenju.

Popularni Članci