POČINJE DUD BOWL Ovdje je svaki sudionik zvijezda bez obzira na rezultat

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DUD BOWL
Dubrovnik će od 26. lipnja do 2. srpnja postati centar svjetskog tenisa za djecu do 11 godina. Turnir je od 2014. godine okupio sudionike iz 39 zemlja svijeta, a cilj je predstaviti tenis i važnost sporta i obrazovanja u odrastanju i sazrijevanju najmlađih. 27. lipnja službeno je otvorenje turnira u 19 sati kada će biti predstavljeni svi sudionici turnira.

Da je grad Dubrovnik već 2 godina srce svjetskog tenisa znaju mališani iz cijeloga svijeta koji se svake godine u velikom broju prijavljuju na turnir DUD Bowl. Tenis centar Dubrovnik pokrenuo je 2014. međunarodni turnir za djecu Dubrovnik DUD Bowl, a od 2015. turnir se organizira se u dvije kategorije - do 11 i do 13 godina. Tako će djeca do 11 godina imati priliku odmjeriti snage u tenisu od 26. svibnja do 2. srpnja, a nešto stariji kolege do 13 godina imat će prilike sudjelovati na turniru od 21. do 25. srpnja.

O popularnosti ovog Turnira najbolje govori činjenica da je već u prvoj godini održavanja privukao djecu iz sedam zemalja svijeta, dok se taj broj u 2015. popeo na 20 zemalja i više od 120 djece.

Turnir se igra po round-robin sistemu pa su svakom igraču omogućena minimalno četiri meča jer je u djetetovim sportskim razvojnim godinama najvažnije odigrati što veći broj mečeva. Pobjednici Turnira bogato su nagrađeni - sponzorstvom svjetski poznate tvrtke Wilson u obliku godišnjeg ugovora za tenisku opremu te besplatnim kampom s Goranom Ivaniševićem – čime se djeci omogućuje stjecanje znanja i iskustva od najboljih. 

Dubrovnik DUD Bowl više je od običnog turnira, rast  i razvoj djeteta u sportu i obrazovanju na najvišoj razini cilj je ovog turnira. Turnir na kojem se, uz tenis, organiziraju i stručna predavanja za djecu i odrasle, ali i popratne zabavne aktivnosti. Tenis centar Dubrovnik mjesto je gdje se djecu podučava fair playu, toleranciji, različitosti. Dubrovnik DUD Bowl mjesto je gdje je svaki sudionik zvijezda bez obzira na rezultat.

Popularni Članci