Dobud nije više kapetan, udaljen iz prve ekipe i novčano kažnjen!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug
Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. 'Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six. Kako već na  prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke,' navodi se u priopćenju Uprave kluba.
Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake. Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a
nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od
igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku. 
Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrača Jug-a što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana - vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba.
Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima. Ambicije Kluba su na početku sezone bile 4 finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako kako ostvariti preostale ciljeve, navodi se u priopćenje Uprave kluba. 

Popularni Članci