ODABRAO VJEKOSLAV KOBEŠĆAK Smodlaka i Karač trenerovi pomoćnici

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot/HRT
Odluka novog trenera Vjekoslava Kobešćaka je da će u prvo vrijeme pomoćnici biti Mile Smodlaka i Frano Karač, kao i da će Maro Balić raditi s golmanima. Tijekom jutra Kobešćak je razgovarao sa Smodlakom i Karačem s kojim već surađuje u juniorskoj državnoj selekciji.

- To nije sve. Uključivat ćemo i druge trenera Juga u rad s prvom momčad, ali to će ovisiti o njihovim radnim obavezama i potrebama prve momčadi. Karač će i dalje raditi  s kadetima. U prvih desetak ćemo vidjeti hoće li biti potrebno priključiti još koga, ali to je za sada to. Zaista očekujem da se svi treneri priključe radu s prvom momčadi i na taj način pomognu klubu. Kondicija? Došao sam sinoć, pa nisam imao vremena razgovarati s trenerom Milićem, ali svakako ćemo razgovarati s njim i on će biti tu. Ovo nije trenutak gdje možemo ući u bazične pripreme, ovo je trenutak kada psihološki treba pripremiti momčad i osvježiti ih. Na kraju ćemo vidjeti kako će se ići dalje – izjavio je trener Kobešćak po pitanju pomoćnika u radu na klupi Juga.

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavio se novi trener.

- Nije se lako maknuti nakon toliko godina iz Mladosti. Taj klub me napravio čovjekom, stručnjakom i igračem i ja sam mu na tome beskrajno zahvalan i želim im da se izvuku iz financijskih problema. Svom nasljedniku Hrestaku želim sve najbolje, jer iskreno smatram da je najbolje moguće rješenje. Također se zahvaljujem Mihu Bobiću koji je napravio jako puno u skladu s datim okolnostima, a to će se tek pokazati. Dozvolite mi da sam i subjektivan jer je riječ o mom prijatelju, a uvjeren sam da bi on na klupi Mladosti napravio barem iste, ako ne i bolje rezultate. No, ovaj klub je zona visokog rizika i ovdje se ne traže samo pobjede, ovdje se traže velike pobjede – kazao je Kobešćak koji zahvalio i predsjedniku, upravi i cijelom Gradu što su mu ukazali ovu priliku izrazivši nadu da će je iskoristiti i s profesionalne i s ljudske strane, a što je najvažnije i s rezultatskog gledišta.

- Čeka nas puno izazova u kratom vremenu, a mi ćemo učiniti sve da im odgovorimo na najbolji mogući način. Jugu nedostaje samo trofej i mi ćemo učiniti sve da ga donesemo u Dubrovnik. Ovo je velika, ali za mene najmanja moguća promjena. Dubrovnik i Jug su sredine koje najbolje poznam nakon Zagreba i Mladosti. Ako sam nekoga  analizirao u zadnjih 25 godina onda je to Jug. Radio sam s puno igrača, proveo sam ovdje dosta vremena i samim tim puno mi je stvari poznato. Ovo je profesionalna odluka i nije šokantna. Znam gdje dolazim i spreman sam na ovu sredinu, ambicije kluba i sve što ova odluka nosirekao je Vjekoslav Kobešćak.

Izvor: Jug.hr

Popularni Članci