'

NOVO IME U GRUŽU Redove Juga pojačao centar iz Mladosti, sprema se nikad jače domaće Prvenstvo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug AO
Dubrovački vaterpolski velikan danas je objavio jedno novo ime, ali i jedno produženje ugovora. 

Kapicu Juga od sljedeće sezone nosit će Branimir Herceg, dosadašnji centar Mladosti. Rođen je 2000. godine. Bivši je kapetan U20 reprezentacije, a za njim je dobra sezona u domaćem Prvenstvu. Ugovor je potpisao na dvije godine. 

Uz to, Jug je danas objavio kako u klubu ostaje 27-godišnji bek Rino Burić, koji produljuje vjernost bijeloj kapici. Podsjetimo, u Jug je stigao iz splitskog Jadrana. 

U PH dogodine, nakon dugo godina, više od dva konkurentna kluba

Za sada se još zna kako iz Juga odlazi Franko Lazić, koji se vraća u zagrebačku Mladost, koja se itekako pojačava za nadolazeću sezonu. Na Savu iz splitskog Jadrana pak odlaze Kharkov, Biljaka, Bukić, Vrlić i Marcelić. S druge strane, Jadran je potpisao novi ugovor s Lorenom Fatovićem, uz dovođenje Marka Bijača, koji je za sada jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta. 

Nije se dugo dogodilo da domaće Prvenstvo ima tri kluba koja realno mogu parirati za naslov, još od vremena kada je riječko Primorje bilo na svom vrhuncu. Iduće sezone tu su Jug, Jadran, Mladost, ali i Primorje, koje je stiglo do polufinala Eurokupa. Tada ih je Jug svladao u Rijeci i na kraju došao do naslova. Valja spomenuti i sve bolji Solaris. 

Popularni Članci