test

Novak Đoković spava na slobodi, a od 8 ujutro mora u novi pritvor na tajnoj lokaciji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković saznao je tijekom petka kako je ministar za imigraciju, Alex Hawke, ipak odlučio iskoristiti svoje zakonsko pravo te mu ukinuti vizu.

Bila je to očekivana odluka, koju je ministar očigledno svjesno odgađao do petka kako bi smanjio mogućnosti za nove pravne obrate koji će se sada događati tijekom vikenda, piše Gol.

U petak kasno navečer po lokalnom vremenu održano je hitno saslušanje na Okružnom sudu kod suca Anthonyja Kellyja, koji je presudio u korist Đokovića na prvom saslušanju, a koje se odnosilo na ukidanje vize od strane Granične policije.

Na saslušanju je odlučeno kako Đoković neće biti deportiran dok traje ovaj sudski proces pokrenut zbog žalbe tenisačevih odvjetnika na odluku ministra o novom ukidanju vize.

Noćas je slobodan, u novi pritvor se mora javiti od 8 ujutro

Novak će prenoćiti na slobodi, no onda se u osam ujutro mora javiti na dogovoreni razgovor s imigracijskim službenicima. Nakon toga on ostaje u imigracijskom pritvoru, ali će od 10 do 14 sati moći biti u društvu svojeg odvjetničkog tima kako bi pripremali slučaj za saslušanje, nadamo se konačno, koje je na rasporedu u nedjelju od 10 sati po lokalnom vremenu.

Sudac Kelly je izgubio živce jer je već bilo oko 23 sata u Melbourneu, a odvjetnici se nisu mogli dogovoriti gdje će Novak provesti vrijeme u pritvoru. Na kraju im je dopustio da se poslije saslušanja dogovore oko tajne lokacije kako bi se izbjegao medijski cirkus koji prati ovaj slučaj.

Ono što je sigurno je da se Novak ne vraća u hotel Park s ostalim imigrantima.

Treće i konačno saslušanje u nedjelju

Također, slučaj se seli na viši sudski nivo, to jest, s Okružnog suda na Federalni sud, što nije nikako bila želja Đokovićevih odvjetnika.

U nedjelju će, dakle, ova cijela saga morati biti završena jer bi, prema rasporedu ždrijeba Australian Opena, Đoković meč 1. kola trebao igrati u ponedjeljak protiv sunarodnjaka Kecmanovića.

Popularni Članci