test

Nogometni skaut koji je otkrio Luku Modrića: Bio je upola mlađi od svih ostalih igrača na terenu, ali je bio ekstra talent

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Riccardo Pecini jedan je od najpoznatijih nogometnih sakuta na svijetu, U svojih 15 godina imao je vrhunskih nogometnih otkrića - Mbappea je navodno prvi uočio, a pripisuju mu se i zasluge da je otrkio Luku Modrića još dok je bio klinac i dok se kalio na grbavim i nemilosrdnim travnjacima u Bosni i Hercegovini.

Pecini je u ekskluzivnom intervjuu za Goal. com otkrio detalje skautinga Luke Modrića.

"Kad sam ga vidio prvi put ostao sam u šoku. Igrao je u Bosni i bio je dijete. Bio je upola mlađi od svih ostalih igrača na terenu. Ali bio je ekstra talent", objasnio je Talijan, piše Net.hr.

"Skautirao sam ga još dvije godine i, što je više rastao, bilo mu je lakše igrati u ligi u kojoj nije bilo lako mladima, iskreno. Kasnije je postao i reprezentativac i pratili smo pomno njegov napredak. Ali od prvog dana kad sam ga gledao, znao sam da sam vidio prvaka", rekao je.

Objasnio je i kako je tekao transfer Luke Modrića iz Dinama u Tottenham.

"Damien je došao sa mnom nekoliko puta. Pričali smo s dečkom. Onda, kad je trebalo donijeti odluku, Daniel Levy i Damien napravili su dobar posao kad su uvjerili Dinamo da ga proda jer s hrvatskim klubom nije bilo lako", zaključio je Pecini.

Popularni Članci