"Nisam veliki kao Novak da se borim" Hrvat deportiran iz Australije zbog medicinskog izuzeća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Filip Serdarušić, hrvatski teniski trener, identificiran je kao treća osoba koja je ušla u problem sa imigracijskim vlastima u Australiji zbog medicinskog izuzeća

Serdarušić je u Australiju došao prije Novaka Đokovića zajedno sa svojim bratom Ninom, kojeg trenira.

Pri ulasku u zemlju, sve je prošlo bez većih problema.

"Otvorila se mogućnost da možemo doći sa izuzećem. Ja nisam cijepljen, a u listopadu sam preležao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela poslao Teniskoj asocijaciji Australije, koja je to proslijedila doktorima, tj. instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svijetlo za dolazak, stigao mi je mail mislim 10. prosinca, izjavio je Serdarušić za Sport klub.

Braća Serdarušić letjeli su jednim od čartera koje je Australski savez omogućio za sudionike i njihove timove.

Predao sam putovnicu, a potom je gospođa iz granične službe došla do mene i pitala me jesam li cijepljen. Rekao sam da nisam i da imam izuzeće. Stavila me sa strane i tražila da skupim dokumente. Rekla mi je da postoji mogućnost da idem u karantenu 14 dana, a odgovorio sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karanteni“, kaže nam i objašnjava da se sve brzo raščistilo:Zatim je pozvala svog šefa, on je pregledao papire, fotografirao ih i rekao mi da mogu ući u državu slobodno“.

Tri dana su Filip i Nino proveli u Melbourneu, a potom su se zaputili na Challenger u Traralgonu. Paralelno s time, izvjesni svjetski broj jedan sletio je na aerodrom Tullamarine.

„Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset navečer su me pozvali iz imigacijskog centra da sutradan dođem na razgovor. Poslali su automobil po mene sat vremena prije četvrtfinalnog meča mog brata, trebao sam se do 17 sati pojaviti tamo“, kaže hrvatski trener i dodaje:

„Otišao sam do hotela u Melbourneu, popričao s igračima i imao sam dvije mogućnosti: da odem legalnim putem kući ili da ponovno apliciram za vizu. Budući da bi je 99 posto odbili jer su riješili da više ne vrijedi to što si preležao Covid, odlučio sam se pokupiti, jer nisam toliko veliki kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas“.

Kako kaže, Filipu se uopće ne sviđa način na koji je Đoković tretiran u Melbourneu, pogotovo zato što je sve učinio u skladu sa pravilima.

„Ljudi svašta ružno komentiraju. Samo ću reći: kada smo aplicirali za vizu, morali smo ispuniti uvjete. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu mogu politički jačati, na nama malima ne mogu, zbog toga se događa ovo što se događa. Mi smo samo iskoristili mogućnost koju su nam oni dali“, ističe Serdarušić za Sport klub i zaključuje:

„On im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Čehinju i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u tamošnjem Savezu nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ne bi ovo dogodilo“.

Popularni Članci