NEVJEROJATAN PODATAK NAKON GOLA Modrić je sinoć došao do rekorda koji vjerojatno nitko neće više srušiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najmlađi je i najstariji strijelac u povijesti Vatrenih na europskim prvenstvima.

Modrić je na otvaranju EP-a 2008. u Austriji i Švicarskoj postigao jedini pogodak u pobjedi protiv Austrije (1:0). Pogodak je postigao sa 22 godine i 273 dana postavši najmlađi strijelac Vatrenihna europskim prvenstvima.

Postao je i najstariji strijelac. Eurogol za 2:1 protiv Škotske postigao je sa 35 godina i 286 dana, piše Gol.hr.

"Sretni smo jer smo odigrali veliku utakmicu i plasirali se u osminu finala. Nismo bili zadovoljni nastupima u prva dva kola i znali smo da možemo biti bolji. Kad igramo ovako, mi smo opasno za sve," naglasio je hrvatski kapetan.

Modrić je u 62. minuti zabio gol za 2:1. Petković je primio loptu u kaznenom prostoru Škotske, odložio ju za Kovačića koji je vidio dotrčavanje Modrića te mu poslao idealnu loptu za udarac sa 20-ak metara. Hrvatski kapetan odlučio se za udarac vanjskim dijelom kopačke, a lopta je odsjela u gornjem desnom kutu.

"Ovaj gol mi puno znači, ali naša igra još više, od početka do kraja. Sretan sam što je moj pogodak pomogao, ali najvažnija je pobjeda," zaključio je Modrić.

Popularni Članci