NESHVATLJIV CRNI NIZ Vaterpolisti ostali bez brončane medalje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatska je izgubila od Crne Gore u borbi za broncu na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Budimpešti 10:9. Radi se o pomalo neshvatljivom porazu jer je Hrvatska dominirala kroz cijelu utakmicu te je u više navrata imala četiri gola prednosti.

Tijek utakmice prenosimo s Indexa

Hrvatska - Crna Gora: 9:10

 Četvrta četvrtina

8' Crna Gora vodi! Ivović je nezaustavljiv, zabija peti gol za 10:9!

7' Spaić za izjednačenje! Pobjegao je neometan u sredini, primio loptu i lagano zabio u zicer situaciji.

5' Važna obrana Hrvatske! Crna Gora je imala time-out kako bi dogovorila napad za izjednačenje, no Bušlje je odličnom reakcijom ukrao loptu. Iskoristivost igrača više Crnogoraca je sada samo 2/12.

4' Stefan Pješivac zabija važan gol za Crnogorce. Ostao je sam nakon dodavanja, pogodio iz velike blizine. Ovo je tek drugi put da je njegova ekipa iskoristila igrač više na današnjem susretu. Imala je 11 pokušaja.

3' Loren Fatović prekida seriju Crne Gore svojim drugim golom na utakmici! Šesti put je Hrvatska iskoristila igrača više.

1' Počela je zadnja četvrtina.

Treća četvrtina

Kraj treće četvrtine. Ponovno se kao u prvoj utakmici ove dvije momčadi u skupini Crna Gora vratila iz rezultatskog zaostatka.

8' Treći gol zaredom Crnogoraca i evo ih na -1. Brguljan je isplivao sjajnu kontru, izbio u situaciju 1 na 1 i pogodio za 8:7.

6' Veliki majstor je Aleksandar Ivović. Savršenim lobom s lijeve strane sada je vratio svoju ekipu na dva gola zaostatka. Ivoviću je ovo četvrti gol na utakmici.

4' Vraća gol Crna Gora. Drašković je pogodio iz teškog kuta s desne strane u prvi kut Marcelića koji je mogao bolje reagirati. Ipak, treba reći kako je do sada branio stvarno vrhunski.

3' Vrlić! Zabija svoj drugi pogodak na utakmici i Hrvatska je na +4!

2' Ivović ponovno zabija i drži Crnogorce u igri.

Druga četvrtina

8' Sjajnom obranom Hrvatska završava ovu četvrtinu

7' Fatović se probudio i pogodio s lijeve strane. Vraća prednost na četiri razlike

6' Osim nevjerojatne obrane, sada su naši reprezentativci sve bolji u napadu. Pogodio je Lončar za najvećih +4, a u sljedećem napadu odgovara Ivović koji jedini drži Crnu Goru u igri.

4' Prvi put Hrvatska ima +3! Pogodio je Bukić!

3' Hrvatska potom koristi crnogorske promašaje i vraća prednost na +2!

2' Fantastični Ivan Marcelić na golu! Crnogorci su prvo pogodili stativu s igračem više, lopta se odbila još jednom njima, ali onda dva šuta zaredom sjajno brani Marcelić

1' Počeo je drugi period. Otvaraju ga Crnogorci pogotkom Draškovića nakon što je Ivović odlično otplivao i iznenadio hrvatsku obranu.

Prva četvrtina

8' Kraj prve četvrtine, obrana je ono što je donijelo prednost hrvatskoj reprezentaciji.

8' Vraća se Hrvatska na +2! Dobrom kombinatorikom s igračem više sam je ostao Vukičević koji zabija neobranjivu golčinu.

7' Crnogorci dolaze do prvog gola na utakmici. Ivović je pobjegao Jokoviću i krasno pogodio iz daljine za 2:1.

5' Kakva obrana Hrvatske! Crna Gora je ponovno imala igrača više, ali ne može iskoristiti priliku! Sve završava u hrvatskom bloku ili Ivan Marcelić fantastično brani!

4' 2:0! Igrači Ivice Tucka sada su odlično reagirali s igračem više, brzim dodavanjem izborili novi peterac koji u gol opet pretvara Joković!

3' Čvrste obrane na obje strane, ni Hrvatska i Crna Gora ne uspijevaju iskoristiti igrača više.

2' Maro Joković zabija prvi gol na utakmici! Nakon nekoliko neuspješnih napada s obje strane, Crnogorci su skrivili peterac, a Joković uspio sigurno pogoditi za 1:0.

1' Utakmica je počela

Sastavi

HRVATSKA: Bijač, Marcelić; Macan, Fatović, Lončar, Joković, Bukić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Benić, Garcia 

CRNA GORA: Lazović , Tešanović; Brguljan, Radović, Petković, Čučković, Obradović, Vidović, Đurđić, Ivović, Spaić, Drašković, Pješivac

Popularni Članci