NADAMO SE DA JE BIO SARKASTIČAN Dubrovčanin zaprepastio odgovorom zašto ne igra za reprezentaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot
Mario Hezonja posljednjih je dana vrlo aktivan na društvenim mrežama, pa je tako na Instagramu pozvao pratitelje da mu postave pitanje.

Morao je očekivati da će netko potegnuti temu koja hrvatsku publiku najviše zanima, njegov dugogodišnji izostanak iz reprezentacije, piše Index.

"Zašto ne igraš za hrvatsku reprezentaciju?" upitao ga je netko na engleskom jeziku.

"Zato što sam umoran i ne da mi se", hladno je odgovorio 25-godišnji Dubrovčanin koji je protekle sezone igrao za Portland Trail Blazerse, ali u reprezentaciji ga nismo vidjeli od Olimpijskih igara u Riju prije četiri godine.

Doduše, Hrvatska je od tada igrala samo na jednom velikom natjecanju, Eurobasketu 2017., ali Hezonje nije bilo ni u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019., odnosno u prozorima u kojima su NBA igrači bili dostupni. Ni aktualni izbornik Veljko Mršić od njega još nije dobio pozitivan odgovor po pitanju budućih nastupa.

Ipak, Hezonjin odgovor ne treba nužno shvaćati ozbiljno. I ranije je davao objavljivao dvosmislene postove na društvenim mrežama i moguće je da je ovo bio samo sarkastičan odgovor u skladu s javnim mišljenjem koje prevladava na tu temu.

Hezonja jeu mlađim kategorijama s Hrvatskom osvojio srebro na U-16 EP-u 2011. godine i pritom je proglašen MVO-jem turnira, a godinu kasnije je izabran u momčad turnira ns SP-u za igrače do 17 godina, na kojem je Hrvatska osvojila srebro.

Za seniorsku reprezentaciju debitirao je na Svjetskom prvenstvu 2014., igrao je i na Eurobasketu 2015., čija se grupna faza igrala u Zagrebu, te na olimpijskim kvalifikacijama, a zatim i Olimpijskim igrama 2016. u Riju.

U NBA ligi je proveo posljednjih pet sezona igrajući za Orlando, New York i Portland, ali nigdje nije opravdao visoki peti izbor na draftu. U 330 utakmica NBA karijere bilježio je prosjeke od 6,9 koševa, 3,1 skoka i 1,3 asistencije, a najpoznatiji je po nekolicini atraktivnih poteza protiv NBA superzvijezda, poput zakucavanja preko Giannisa Antetokounmpa ili blokade na LeBronu Jamesu, kojom je donio pobjedu Knicksima protiv Lakersa.

Popularni Članci