Na korak od drugog kruga: Kauboji traže pobjedu protiv Ukrajine i vjeruju u pomoć Francuza

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatsku rukomentu reprezentaciju čeka posljednji izazov u skupini C protiv Ukrajine. Susret pratite s prijenosom na RTL-u od 16 sati i 50 minuta.

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju čeka posljednji susret u prvoj fazi Europskog prvenstva koji će donijeti konačnu presudu i sudbinu Kauboja u nastavku natjecanja. Protivnici su nam Ukrajinci, najslabije plasirana momčad u skupini, piše RTL.

Pobjedom protiv Srbije, Hrvatska je znatno poboljšala šanse za prolazak u drugu fazu EP-a u Mađarskoj i Slovačkoj. Prije prvenstva bilo je jasno kako je Francuska favorit u skupini C, s Hrvatskom i Srbijom kao snažnim konkurentima.

Utakmicu protiv Francuske obilježila su isključenja naših igrača u prijelomnim trenucima drugog poluvremena. Međutim, Hrvatska je i u tom susretu pokazala kvalitetnu obranu, dostojnu strategiju i ono najbitnije - kvalitetu protiv najjačih.

Velika pobjeda protiv Srbije

Utakmica sa Srbijom bila je prijelomna utakmica prve faze prvenstva. Porazom, Kauboji ne bi imali nikakvu šansu za prolazak dalje. S druge strane, pobjedom smo si omogućili puno lakši posao nego naši rivali u zadnjoj utakmici.

Matematički gledano, Hrvatska neće osigurati prolazak dalje s pobjedom protiv Ukrajine. Za to nam je potrebna i pobjeda ili remi Francuske. Ukoliko Francuzi izgube, o prolazu dalje odlučivati će gol razlika. Kako stvari stoje, Hrvatska ima gol razliku -2, Francuska +18, a Srbija +5.

Međutim, Francuska je Ukrajinu dobila s čak 13 razlike, dok su Srbi to učinili s osam razlike. Hrvatska je veliki favorit u utakmici s Ukrajincima, a računa se i da se Francuska neće igrati protiv Srbije i da žele prenijeti dva boda u drugu fazu.

Čeka se potvrda o statusu Marina Šipića i Ante Gadže. Njih se dvojica nisu dobro osjećala nakon susreta sa Srbijom i propustili su trening u nedjelju. Međutim, rezultat njihovog PCR testa još nije poznat.

Ukrajina neuvjerljiva

Momčad Ukrajine izgubila je oba susreta u natjecanju i trenutno je posljednja momčad skupine C. Na trenerskom kormilu je njemački stručnjak Michael Biegler, koji je trenersku karijeri počeo u okruženju klubova.

Godine 2012. preuzeo je poljsku reprezentaciju, a vodio ih je i u povijesnoj utakmici s Hrvatskom na Euru 2016. kad je Hrvatska pobijedila s 14 razlike i napravila jednu od najimpresivnijih rukometnih priča. Ukrajinu vodi od prošlog kolovoza.

Glavna uzdanica Ukrajine definitivno su lijevi vanjski Dmytro Horiha i desni vanjski Vladyslav Dontsov. Obojica igraju za HC Motor, a s njima je u klubu i vratar te kapetan reprezentacije Gennadiy Komok.

Poziciju pivota popunjuje impresivni Dmytro Ilchenko, koji bi mogao zadati problema hrvatskoj obrani koja zna imati nevolje s pivotima. 

Ukrajina je jedna od najlošijih obrana na ovom prvenstvu, primivši čak 36 golova od Francuza, a 31 od Srba. Stoga, za očekivati je da će Hrvatska sutra biti u najraspoloženijem napadačkom izdanju.

Popularni Članci