'

Modrić: "Ne volim da me podsjećaju na moje godine. Ali, impresivno je što sam ostvario i jako sam ponosan"

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Luka Modrić upisao je asistenciju u utakmici Celte Vigo i Real Madrida (1:2) u desetom kolu španjolskog prvenstva. 

Hrvatski veznjak ušao je u igru u 63. minuti umjesto Federica Valverdea, a tri minute kasnije asistirao je Viniciusu Junioru za drugi, pobjednički gol gostiju. Brazilac je utrčao u prazan prostor, a kapetan Reala mu pravovremeno dodao i tako stvorio čistu situaciju za pogodak.

Modrić je nastupom protiv Celte Vigo s 39 godina i 41 danom postao najstariji igrač u povijesti koji je zaigrao za madridski klub. Rekord je dosad držao mađarski napadač Ferenc Puškaš, koji je 1966. nastupio u kupu protiv Betisa u dobi od 39 godina i 36 dana.

ESPN je Modrićevu asistenciju opisao kao nestvarnu, nahvalili su ga trener Carlo Ancelotti i novinari Marce, a hvalospjevima se pridružio i novinar El Munda Abraham Romero u tekstu pod naslovom "Modrićeva konstanta u nebalansiranom Madridu: 180 minuta s Hrvatskom, Puškašov rekord i ključna asistencija".

El Mundo: Zadranin je u Vigu ponovno pokazao da može obavljati sve zadatke odjednom

El Mundo ističe kako je Modrić tijekom reprezentativne pauze odigrao dvije cijele utakmice za Hrvatsku protiv Škotske (2:1) i Poljske (3:3), iako je na pragu 40. rođendana. "Neke se stvari nikad ne mijenjaju. A to je da Luka Modrić pobjeđuje u utakmicama i osvaja trofeje s Realom te kao kapetan skuplja nastupe za hrvatsku reprezentaciju.

To traje više od deset godina, neovisno o tome koliko na Santiago Bernabeuu pokušavali uvjeriti veznjaka u suprotno. Zadranin je u Vigu ponovno pokazao da može obavljati sve zadatke odjednom", piše Romero za španjolski medij te dodaje: "Protiv Celte je bio zamjena. Ali, da je bilo po njegovom, krenuo bi u početnih 11. Izgleda i osjeća se mlado."

Modrić: Presretan sam i ponosan da sam ostvario to sve u Realu

"Ne volim da me podsjećaju na moje godine. Ali, impresivno je što sam ostvario i jako sam ponosan što sam postao najstariji igrač u povijesti Reala", poručio je Modrić nakon utakmice. Otkako je 2012. došao u klub, osvojio je sve što je mogao i pritom odigrao 547 utakmica za Kraljevski klub. Postigao je 39 i asistirao za 89 golova, a dodavanje za Viniciusa bila mu je treća asistencija ove sezone.

Na pitanje koji mu je najdraži trenutak otkako je u Realu, odgovorio je: "Teško je izabrati jedan. Toliko toga mi se ovdje dogodilo, od osvajanje Liga prvaka, La Lige pa toga što sam najstariji igrač, onaj koji je osvojio najviše trofeja... Presretan sam i ponosan da sam ostvario to sve u Realu."

Popularni Članci