Messi odlazi iz Barcelone, odabrao je novi klub

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, Magical Messi
Lionel Messi faksom je obavijestio Barcelonu da ovog ljeta želi otići iz kluba u kojem je 20 godina. 

Tako se konkretiziralo ono o čemu dugo piše i govori, posljednji put prije šest dana. Tada je u javnost izašlo da je Messi to rekao Ronaldu Koemanu, novom treneru Barcelone, kada ga je ovaj došao posjetiti u njegov dom.

Katalonski mediji su objavili, a svi španjolski prenose, da je Messi prije tri dana zvao Pepa Guardiolu kako bi ga pitao želi li i može li mu City omogućiti utočište. Kao osobu od najvećeg povjerenja privatno i poslovno, obavijestio ga je o svojoj situaciji, razočaranosti i ogorčenosti Barcelonom te mu izrazio želju da prijeđe u Manchester City, prenosi Index

Messi želi opet surađivati s Guardiolom, s kojim je u četiri godine u Barceloni (2008-12) osvojio tri španjolska i dva europska naslova prvaka te dva kupa kralja. Pepa bi ispunjavanje Messijeve želje približilo osvajanju Lige prvaka, koju nikako ne uspijeva uzeti otkako je prije osam godina otišao iz Barcelone i od Messija. 

Izvori koji otkrivaju da je Messi nazvao Guardiolu i pitao žele li ga on i City, navode da je slavni trener na to oduševljeno odgovorio pozitivno. Sada je na upravama klubova da dogovore realizaciju transfera, jer Barcelona više nema šanse nagovoriti Messija na ostanak, a City je uz PSG jedini klub koji si može priuštiti odštetu i plaću za najboljeg nogometaša svijeta. 

Popularni Članci