Ovo je maskota Svjetskog prvenstva, ima zanimljivo značenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: YouTube
Svjetsko prvenstvo u Kataru službeno je otvoreno. Svijet su obišle snimke i fotografije velike ceremonije, a glavna zvijezda bila je maskota, lik obučen u tradicionalnu arapsku bijelu haljinu. Njeno službeno ime je La'eeb, a Katar je još ranije ove godine pojasnio ideju oko tog simbola.

Prijevod imena maskote s arapskog bio bi "jako nadaren igrač". On, prema riječima Katarskog nogometnog saveza, dolazi iz paralelnog maskota-svemira koji je neopisiv te su svi koji gledaju Svjetsko prvenstvo pozvani da interpretiraju kako točno La'eeb izgleda i na što ih podsjeća. Moto maskote je "Sve se događa sada", a ideja je ohrabriti sve da vjeruju u sebe.

La'eeb bi trebao biti poznat diljem svijeta po svojoj znatiželji, istraživačkom duhu i samopouzdanju. Njegova misija je "širiti radost" i veselje putem nogometa, jedinog globalnog sporta. Posebno je zadužen oko mladih navijača koji će sada gledati svoje prvo Svjetsko prvenstvo.

"Sigurni smo da će fanovi diljem svijeta voljeti ovog zabavnog i hrabrog lika. La'eeb će igrati vrlo važnu ulogu u našem nastojanju da  navijačima svih dobi damo najbolje moguće iskustvo na Svjetskom prvenstvu", rekao je Khalid Ali Al Mawlawi, jedan od čelnih ljudi iz komisije za organizaciju Svjetskog prvenstva, donosi Index.hr.

Popularni Članci