MA ZAR JE MOGUĆE DA GA JUG NE ŽELI!? 'Nisu me zvali, a ja se ne želim nametati...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U tzv. zlatnoj eri hrvatskog vaterpola, od 2007. do danas, hrvatska je vrsta osvojila 23 medalje – pod Rudićem 10, pod Tuckom 13. 

 A u osvajanju čak 22 od tih odličja sudjelovao je i Andro Bušlje, sadašnji kapetan reprezentacije i jedan od najboljih braniča koje svijet ima. No stasiti se Dubrovčanin (visok dva metra i težak 115 kilograma) može podičiti još jednim pothvatom kojim se ne može pohvaliti nijedan drugi vaterpolist: nastupio je na čak osam svjetskih prvenstava (od Montreala 2005.), na svima je bio barem u polufinalu, a na čak sedam (u nizu) osvajao je medalje, piše Večernji.

I sad još jedna zanimljivost: taj i takav Bušlje još nema klub, tj. posljednji je od hrvatskih reprezentativaca koji nema potpisan ugovor za sljedeću sezonu. Logično je da smo razgovor započeli pitanjem: radi li se što po tom pitanju?

– Radi se, radi. Imam više ponuda, važem, ali zbilja još ne znam u kojem ću klubu igrati sljedeće sezone. Kći Andrea na jesen kreće u školu pa smo odlučili da će supruga i djeca (tu je još i trogodišnji Petar, op. a.) ostati u Dubrovniku da se ne bi seljakali svako ljeto – kaže Bušlje.

Uz takvu napomenu, logičnim se čini pitanje bi li se Andro vratio u matični Jug, ali...

– Nitko me nije zvao iz Juga, a ja se ne želim nametati. Bušlje je skroman pa se ne želi razmetati ponudama, ali pouzdano znamo da bi ga u svojim redovima rado vidjeli mnogi klubovi iz Italije, Francuske i Grčke. Zove ga i prvak Srbije Šabac (kojemu će trener od sljedeće sezone biti Bušljin bivši učitelj Emil Nikolić), a zainteresirana je i Mladost, iako Zagrepčani vjerojatno po visini plaćanja ne mogu konkurirati ostalim klubovima.

– Imao sam kontakte s Mladosti, Zagrepčani su svakako ozbiljan kandidat, ali vidjet ćemo. U svakom slučaju i ja želim što ranije riješiti to pitanje. No, teška je situacija, ova kriza s koronavirusom mnoge je stvari zakomplicirala.

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci