LOŠE SMO IGRALI Hrvatska izgubila u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatsla vaterpolska reprezentacija izgubila je 15:11 od Mađarske u četvrtfinalu olimpijskog Turnira u Tokiju. Tim porazom Hrvatska je ostala bez borbe za medalju.

Hrvatski vaterpolisti tako neće nastaviti niz osvajanja olimpijskih odličja, nakon zlata u Londonu 2012. i srebra u Rio de Janeiru 2016, piše Index.

Luka Bukić postigao je četiri pogotka za Hrvatsku, Paulo Obradović je dodao dva, dok je u sastavu Mađarske najbolji bio Krisztian Manhercz sa sedam pogodaka iz osam udaraca.

Dvoboj protiv Mađarske dobro je počeo, golovima Vukičevića, Bukića i Obradovića, redom s igračem više u bazenu, Hrvatska je stalno bila u prednosti u prvoj četvrtini. Odlično raspoložen bio je i Bijač s četiri obrane na početku, no te njegove obrane nisu imale efekta jer su se lopte često odbijale Mađarima, koji su poentirali iz drugih prilika.

Najraspoloženiji mađarski igrač Manhercz je s dva gola s igračem više početkom druge četvrtine preokrenuo rezultat, pa, iako su Joković i Bukić vratili prednost Hrvatskoj, već tada je bilo vidljivo da se Mađarska diže u igri, a Hrvatska pada. Manhercz je još jednim golom s igračem više poravnao na 5:5, a do kraja prvog poluvremena su Angyal i Varga odveli Mađarsku na 7:5. 

Manhercz zabio sedam golova i uništio Hrvatsku

Sredinom treće četvrtine Miloš je pogodio za 8:8, no uslijedila je nova mađarska serija od tri gola, preko Manhercza, Erdelyija i Vamosa, koji je rasparao mrežu iza Bijača u posljednjim sekundama te dionice.

Tri pogotka zaostatka u samo jednoj četvrtini vrlo se teško stižu, pa se to nije dogodilo ni u ovoj utakmici. Štoviše, Mađari su povećali prednost i na četiri razlike te na kraju mirno priveli dvoboj kraju.

Mađarska će tako u polufinalu igrati protiv Grčke, koja je ranije u srijedu u četvrtfinalu svladala Crnu Goru s 10:4, dok će Hrvatska u petak od 7:00 igrati protiv Crne Gore u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.

Popularni Članci