'Diplomatski incident' u neretvanskom derbiju, kineske radnike s gradilišta Pelješkog mosta dočekala poruka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Pedeset i prvi neretvanski derbi između Neretvanca iz Opuzena i Neretve iz Metkovića u sklopu 3. HNL (1:1) obilježio je manji međunarodni incident.

Naime, na utakmici se pojavilo i 50-ak kineskih radnika s gradilišta pelješkog mosta. Na tribini su se pojavili s transparentom ‘Mi volimo Hrvatsku… gradimo mostove prijateljstva’, a navijači Neretve iskoristili su priliku da bi izrazili podršku Hong Kongu te su podigli poruku s natpisom ‘Hong Kong is not China!

Kako javlja likemetkovic.hr, nakon što su se Kinezi počeli komentirati transparent umiješala se policija. Ušla je na tribinu s navijačima Neretve te su uklonili sporni natpis. Navijači su se, inače, unaprijed pripremili jer su ranije doznali tok će biti na tribini njihovih lokalnih rvala.

Hong Kong je dio Kine, ali funkcionra kao zasebna država. Posljdnjih dana tamo su se zahuktali prosvjedi. Oni su počeli 9. lipnja protiv kontroverznoga prijedloga zakona kojim bi se dopustilo da stanovnici Hong Konga budu izručeni kopnenoj Kini.

Peking opetovano optužuje strane sile, posebice Veliku Britaniju i SAD, da potiču prosvjede i ističe da se miješaju u unutarnju stvar Kine.

Fotografije pogledajte ovdje.

Popularni Članci