Kukoč prilikom ulaska u Kuću slavnih: Hvala Jordanu i Pippenu što su me udarili nogom u dupe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NBATV
U kuću slavnih Tonija Kukoča uveli su upravo Michael Jordan i Jerry Reinsdorf.

Toni Kukoč (52) napokon je zaokružio svoju nevjerojatnu košarkašku priču. Jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena noćas su u Kuću slavnih uveli su "najveći" Michael Jordan, te vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf. Dakako, na ceremoniji u Springfieldu bili su i Toniju najdraži i najvažniji ljudi njegovog života i karijere - supruga Renata, sin Marin, kćer Stela, Dino Rađa, Stojko Vranković, Ivica Dukan, njegov sin Duje i prijatelj Ante Perić, pišu Sportske Novosti.

- Moj otac bio je najvažnija osoba na mom putu da postanem košarkaš. U mome rodnom gradu Splitu nogomet je bio najvažniji sport. Split je jedan od najsportskijih gradova na svijetu. S osam godina počeo sam igrati stolni tenis i nogomet, a s 15 košarku. Hvala svima koji su mi pomagali na tom putu - kazao je Kukoč, te nastavio:

- Hvala Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu što su me udarili nogom u dupe na Igrama u Barceloni. Oni su me dodatno motivirali da radim još jače i da postanem važan dio Bullsa. Hvala svima u SAD-u, to su bile sjajne godine u mojoj karijeri. Na kraju, najviše hvala mojoj supruzi i mojim roditeljima.

Mjesto među košarkaškim besmrtnicima u Springfieldu tako je pronašlo pet Hrvata. Dražen Petrović i Krešimir Ćosić izabrani su posmrtno, iza njih primljen je Mirko Novosel, a onda i Dino Rađa. Hrvatska se s Kukočem u Kući slavnih probila na drugo mjesto u svijetu košarke, samo je Amerikanaca više. Što je još jedan dokaz koliko je velika i uspješna povijest hrvatske košarke.

Toni Kukoč ju je obogatio s tri naslova NBA prvaka, tri euroligaška naslova, dva olimpijska srebra, zlatima sa svjetskog i europskog prvenstva, te brojnim individualnim nagradama. Pet puta bio je izabran za najboljeg europskog košarkaša godine. Bio je MVP svjetskog i europskog prvenstva, kao i svjetskog juniorskog. Ima priznanje i najboljeg šestog igrača NBA lige, pišu Sportske novosti.

Neponovljiv igrač, jedan od prvih u svijetu koji je podjednako dobro mogao igrati na svih pet pozicija. I u europskoj košarci i u NBA ligi. 

Popularni Članci