'

KRALJICA SPORTOVA NA LAPADU Ovakav atletski događaj Dubrovnik do sada nije imao (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Na lapadskom stadionu se održava šesto izdanje međunarodnog Otvorenog prvenstva Dubrovnika u atletici. Domaćin AK Dubrovnik ove je godine okupio preko 600 natjecatelja iz 27 klubova. 

Miting je počeo defileom na lapadskom stadionu, koji je ovom prigodom, zaživio, barem na jedan dan u godini. Toliko šarenila, mladih, nadmetanja i disiciplina. Osim trkačkih disciplina, tu je skok u vis, dalj, vortex (bacanje kugle). Usprkos neuvjetima u Lapadu, klub je uspio organizirati dostojno natjecanje. Sama ideja nastala je prije šest godina upravo kako bi se ukazalo na neuvjete u kojima radi dubrovački klub. 

Okupljene je pozdravila Ana Perović Alamat, predsjednica AK Dubrovnik, a potom bivši atletičar i delegat natjecanja Slobodan Mijolović, predsjednik HAS-a Ivan Veštić, ali i pročelnik za šport Grada Dubrovnika Dživo Brčić. Tom je prigodom Brčić istaknuo kako se nada da će dubrovački klub sljedeće godine ovo natjecanje organizirati u adekvatnim uvjetima, na obnovljenoj stazi, koja je dugogodišnje obećanje. U sklopu svečanog otvaranja himnu je izvela Dubrovkinja Mihaela Tepšić

Ove godine na Otvoreno prvenstvo stigli su neki od najboljih atletičara iz Hrvatske i okolice. Mia Wild, aktualna prvakinja Hrvatske na 100 i 100 s preponama, ali i aktualna svjetska juniorska viceprvakinja na 100 prepone. Tu je i svjetska prvakinja (do 20 godina) u višeboju, Jana Koščak. Potom Marko Čeko, prvak Hrvatske na 100 i 200 metara, ali i skoku u dalj. Došao je i svjetski juniorski prvak u skoku u dalj, Roko Farkaš. Predsjednica kluba dodijelila im je plakete svetog Vlaha kao zahvalnicu za dolazak na ovo natjecanje.

Popularni Članci