'

KRALJEVI BRDA Dubrovnik Racing obranio naslov klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Uros Modilic, Dejan Hren
U vikendu za nama održani su 43. Buzetski dani, europska brdska utrka, u sklopu koje se bodovalo i za Prvenstvo Hrvatske.

Ujedno je to predzadnja brdska utrka sezone, nakon koje je bilo jasno: Dubrovnik Racing je obranio naslov klupskog prvaka Hrvatske. To im je trideseti naslov u trideset godina postojanja.

"Uoči sezone postavili smo tri cilja. Da budemo klupski prvaci na brdu, da budem prvaci na krugu, te da organiziramo Nagradu Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović, Trofej Dubravko Čikor. Prvi cilj je ispunjen, a slijedi drugi i treći" – istaknuo je Juraj renko Popopvić, predsjednik AK Dubrovnik Racing.

Zadnja utrka brdskog prvenstva bit će upravo Nagrada Dubrovnika, od mosta dr. Franja tuđmana do Osojnika, a na rasporedu je 12. i 13. listopada. Tu će AK Dubrovnik Racing i proslaviti naslov prvaka. 

"Očekuje se veliki broj vozača, jer očekuje nas i Prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Crne Gore. Klupski je rješeno sve, ali dosta vozača po klasama i grupama, nije riješilo pitanje prvaka. Očekujemo nekih stotinjak prijava" – nadodao je Renko Popović.

Što se tiče kružnih utrka, u kojima su bodovno dosta ispred lanjskog prvaka – AK Slavonija i Baranja, tu su ostale još dvije postaje. Prvo Salzburgring, a potom Grobnik.

Rafael Barkiđija 

Popularni Članci