'

KRALJ OSTAJE NA TRONU Željko Cota ponovno osvojio dubrovački triatlon (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Ove godine na dubrovačkom triatlonu "Earth, sea & fire", nastupilo je dvjestotinjak natjecatelja, ponajviše iz Hrvatske i okolnih zemalja, no bilo je to natjecatelja iz UK, Indije, Češke, Njemačke, Španjolske, Poljske, Nizozemske, Irske, Indije...

Česima sprint

Sprint triatlon, koji se sastoji od 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikliranja i pet trčanja, osvojio je Čeh Jan Kucera. Njegovo vrijeme bilo je 1:05:40. Drugi je u cilju također bio češki triatlonac, Tomas Bednar. Treće mjesto pripalo je predstavniku BiH, Amiru Nakiću. U konkurenciji žena na sprint triatlonu slavila je Čehinja Michaela Matoušova s vremenom 01:13:31. 

Dubrovčani rasturili u olimpijskom triatlonu

Olimpijski trialton je duplo dulji od sprinta, sastoji se od 1.5 km plivanja, 40km bicikliranja i 10 km trčanja. Naslov pobjednika dubrovačkog triatlona obranio je Željko Cota, koji je dionicu odradio za 01:59:34. Nakon njega, u cilj je ušao još jedan član Triatlon kluba Dubrovnik, Jakša Diklić, s vremenom 02:10:16. I bronca ide klubu domaćinu, osvojio ju je Goran Pulig. Njegovo vrijeme bilo je 02:11:26. 

U konkurenciji žena u olimpijskoj distanciji pobijedila je Britanka Ava Lee (02:37:21). Druga je bila članica Triatlon kluba Kotor Marija Marković, a treća Britanka Deborah Larnach. 

Plivalo se u Luci Gruž, bicikliralo od Gruža do Komolca, a trčalo po gruškoj rivi

"Forma je održana do kraja sezone. Dosta sam zadovoljan što zadržo i formu i motivaciju. Znamo se štufat u ovom periodu, bude svega dosta, ali prezadovoljan sam. More je bilo dosta toplo, toplo je bilo i vanka. Znao sam to još od prošle godine. Malo sam polakše krenuo, a kasnije dizao brzinu" - rekao je Cota nakon trijumfa, pa se osvrnuo i na Diklića i Puliga. 

"Zadovoljan sam da su i moji kolege na podiju. Pokazali smo da je Triatlon klub Dubrovnik konkurentan u međunarodnim utrkama. Nadam se da će ovoga biti sve više" - nadodaje Cota. 

"Zaslužena pobjeda Cote. On je ipak level iznad nas. Ja sam svojom utrkom zadovoljan. Sve se poklopilo. I vrijeme i atmosfera. Sve je ravno, pa moraš više upirat, ali ima dosta okreta i svega. Odradio sam koliko mogu, pošto sada radim i kao trener, ali dao sam maksimum. Forma je tu, održavam koliko god mogu" - rekao je Diklić. 

Popularni Članci