'

Kovačić uoči utakmice s Poljskom: "Nismo imali pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme, sutra je prilika da pobijedimo"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nick Potts/PIXSELL
Izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić najavili su utakmicu Hrvatske i Poljske u sklopu Lige nacija koja se sutra od 20:45 igra na Opus Areni u Osijeku.

"Protiv Portugala smo izgubili, ne možeš biti sretan, ali pokazali smo karakter. U drugom dijelu smo bili bolji protivnik, to mi daje razlog za optimizam, da ćemo mi to složiti. Ne možeš biti sretan kada izgubiš, ali bilo je dobrih stvari. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti, danas ćemo napraviti još jedan trening, a imao sam u planu da napravimo dva sustava, dva sistema. Idemo slagati neke novi stvari, ali rezultat je na prvom mjestu. Za igru s tri braniča treba dosta uigrati, tako da sam bliži ideji da ostanemo na onome što smo igrali. Imamo neke sitne probleme, ali vidjet ćemo", rekao je izbornik Zlatko Dalić, javlja gol.hr.

Na pitanje kakvo je stanje u momčadi, Dalić je rekao da postoji neki problemi s igračima. 

"Nništa to nije opasno, ali nešto ćemo provjeriti. Poljska nam dolazi nakon pobjede u Škotskoj, ali imamo mi jako puno motiva. Mi zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili, konačno tu želimo razveseliti navijače. Pobjeda bi nam dala samopouzdanje, motiv za dalje, da radimo još bolje, kvalitetnije. Nismo dobili tri utakmice u Osijeku, vrijeme je da to promijenimo", rekao je. 

Prokomentirao je i u kakvom je stanju Perišić.

"Jako dobro radi, jako dobro trenira. Mene je iznenadilo koliko je dobar, moćan u treningu. Mislim da se jako dobro vratio nakon svega što je bilo, u boljem je stanju nego što sam ja očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani protiv Portugala, ali ozlijedio se Jakić. Povlače se dileme što smo ga zvali, iskreno, ja boljeg ne vidim. Nađite boljeg, bržeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim, daj Bože da što prije nađe klub, da se vrati u formu. Nemamo boljeg", izjavio je. 

Mateo Kovačić se kratko osvrnuo na utakmicu protiv Portugala.

"Bilo je pozitivnih stvari, nikad nije igrao u novom sustavu. Dobro smo se pripremili, rezultat nije bio pozitivan, ali bilo je dobrih stvari. Bit će utakmice u utakmicu još bolje", kazao je Kovačić o utakmici protiv Portugala", rekao je Kovačić, a zatim dodao i što očekuje od utakmice protiv Poljske. 

"Očekujemo tešku utakmicu, nema više lakih protivnika. Fokusirani smo na sebe, našu igru, idemo pokušati prenijeti dobre stvari iz utakmice protiv Portugala i poboljšati ono što je bilo loše. Uvijek gledam kako je momčad igrala, što se tiče mene, dobro se osjećam, u fizički sam dobrom stanju kod najboljeg trenera na svijetu. Svaki tjedan je bolje, upijam nove stvari", rekao je. 

Hrvatska već četvrtu utakmicu ne zna za pobjedu, Kovačić je odgovorio brine li ga to.

"Nismo imali pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme. Moramo gledati prema pobjedi, sutra je prilika da pobijedimo. Normalno da nas to smeta, dolazimo iz klubova gdje pobjeđujemo. Sutra je nova prilika, dat ćemo sve od sebe", poručio je. 

Tko je najopasniji u Poljskoj?

"Prvo ime je Lewandowski. Poljska ima dosta dobrih igrača, dobro poznajem Zielinskog protiv kojeg sam igrao u Italiji. Mi smo fokusirani na sebe, da se pokažemo, da odigramo dobru utakmicu."

Popularni Članci