KOTOR OSTAO BEZ UTAKMICA Hrvati sigurno neće igrati u bazenu koji nosi ime po čuvaru logora u Morinju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović
Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza donio je odluku da hrvatski klubovi neće nastupati u bazenu u Kotoru koji nosi ime Zorana Gopčevića, bivšeg vaterpoliste, ali i stražara logora u Morinju.

Regionalno klupsko vaterpolsko nadmetanje, koje se od ove godine zove Premier liga, u posljednjih godinu-dvije se suočava sa svakojakim problemima. Jednom je to bio izgred s vaterpolistima Crvene zvezde koji su se odlučili prošetati splitskom rivom u majicama s klupskim obilježjem, što nije najbolje prihvaćeno. Onda je došla pandemija, da bi se sada nešto treće nadvilo kao problem nad Premier ligom. Preimenovanje obnovljenog bazena u Kotoru, pišu Sportske novosti te donose kako je Jug među prvima odbio nastupati u bazenu u Kotoru koji nosi ime po Zoranu Gopčeviću.

Budući da je vrlo malo vjerojatno, gotovo i nemoguće, da će oba kotorska kluba pristati igrati svoje domaće utakmice na nekom drugom bazenu, nastao je problem.

U narednih tjedan dana bi se trebao znati sustav nadmetanja. Sportske novosti donose kako je praktički sigurno da će se sljedeće sezone Premier liga, kao i Druga regionalna liga, igrati ne klasičnim ligaškim sustavom, već turnirski. Otprilike kao i prošle sezone. I jasno, bez ikakvih utakmica u Kotoru. Postoji opcija da se u primjerice Premier ligi odigraju tri turnira (u Kragujevcu, Dubrovniku i Splitu - to su gradovi iz kojih dolaze tri prvoplasirana iz prošle sezone), te potom temeljem ukupnog poretka završni turnir kod najboljeg kluba.

I župan Nikola Dobroslavić pozdravio je stav vaterpolskih klubova i Hrvatskog vaterpolskog saveza da hrvatski klubovi ne igraju u bazenu u Kotoru.

Popularni Članci