'

Košarkaška subota dubrovačkih klubova: Ragusa i dalje bez poraza, Dubrovnik još čeka prvu pobjedu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Ovog vikenda na rasporedu je četvrto kolo Favbet Premijer lige i četvrto kolo Premijer ženske lige. I Ragusa i Dubrovnik svoje su susrete igrali od 19 sati.  

Košarkaši Dubrovnika su nakon tri uzastopna poraza na startu nove sezone najvećeg ranga, od Cibone, Splita i Kvarnera, dočekali Cedevitu Junior u Gospinom polju. Još jedan težak zadatak za momčad trenera Ivana Perinčića.

Dubrovniku je trebao odličan ulazak u utakmicu, i imali su ga. Bilo je +8 nakon prve četvrtine (22:14). Toliku prednost imali su i u drugoj dionici (31:23), da bi zagrebačka momčad do poluvremena ipak okrenula utakmicu (34:37). 

U trećoj četvrtini Cedevita radi seriju 0:23, koja je bila neuhvatljiva za dubrovačku momčad.  Završilo je 21 razlike (63:84). Četvrti poraz ove sezone u četiri utakmice. U sljedećem kolu gostuju kod Šibenke, u koju je uoči ove sezone iz Dubrovnika prešao Filip Vujičić. 

Ragusa na 4:0

Aktualne prvakinje Hrvatske fantastično su krenule u novu sezonu Premijer lige. Četiri utakmice, četiri pobjede. U ovom su kolu svladale ekipu Brod na Savi, u Slavonskom Brodu, rezultatom 58:77 (17:20, 14:14, 18:30, 9:13). Podsjetimo, ove sezone love svoj peti uzastopni naslov prvakinja Hrvatske. 

Lea Hajdin je u redovima Raguse imala 16 poena, jedan manje Anđela Šipka, novo ime u Ragusi. Novo ime je i Tihana Stojsavljević, koja je skupila 13 poena i 12 skokova. Dvoznamenkasta je bila i Iva Todorić (11 poena, 15 skokova, 7 asistencija). 

U sljedećem kolu dočekuju Medveščak, koji je jako loše ušao u sezonu. Zagrepčanke imaju četiri poraza u isto toliko susreta. 

Popularni Članci