'

Košarkaši Dubrovnika bez šanse na Gripama, aktualni doprvak stvari riješio u prvom poluvremenu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Susretom Splita i Dubrovnika otvoreno je drugo kolo košarkaške FAVBET Premijer lige. 

Dubrovčane je na Gripama dočekao aktualni doprvak Hrvatske, koji je upisao visoku pobjedu, 90:59 (23:9, 29:14, 22:26, 16:10). 

Dubrovniku je to drugi poraz ove sezone u Premijer ligi. No, za razliku od prvog kola u kojem su protiv Cibone u Gospinom polju mogli do pobjede, u ovom susretu stvari su praktički bile riješene već u prvom poluvremenu. Momčad trenera Perinčića čak je imala prednost tri razlike (4:7), da bi domaćin već do kraja prve četvrtine, otišao na velikih +14 (23:9). Na poluvemenu je bilo velikih +29 (52:23). Split je do kraja utakmice zadržao pristup bez popuštanja ritma, pa je usprkos dubrovačkom smanjenju u nastavku, završilo +31 za Žute (90:59). 

Najbolji igrač u redovima Dubrovnika bio je Eyassu Worku, koji je skupio 21 poen. Andrija Blatančić je imao 13, uz 7 skokova, dok je Tomislav Cvitković skupio 9. U domaćim redovima čak pet dvocifrenih: Kučić 16, Škara 13, Jordano 11, Shorter 11, Vuko 10. 

U sljedećem kolu, u nedjelju 13. listopada, Dubrovnik dočekuje povratnika u Premijer ligu, Kvarner, a nakon toga stiže i Cedevita. Utakmice u kojima će dubrovačka momčad tražiti prvu pobjedu ove sezone. Splićani pak idu na Cedevitu Junior u Zagreb. Prije toga, u ABA ligi, dočekuju Crvenu Zvezdu. 

Popularni Članci