'

GOSTOVANJE KOD PRVAKA Zadar bez većih problema protiv Dubrovnika, kojem sada slijede ključne utakmice (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sime Zelic/PIXSELL
Košarkaši Zadra svladali su kod kuće Dubrovnik rezultatom 88:70, u 28. kolu FAVBET Premijer lige. 

Dubrovčani su dobro otvorili susret u dvorani Krešimir Ćosić. Uspijevali su držati utakmicu u egalu, prije svega preko Tomislava Cvitkovića, pa je rezultat nakon prvih deset minuta 18:16. Međutim, momčad trenera Danijela Jusupa na polovini druge četvrtine lomi rezultat, i odlazi na nedohvatljivo vodstvo za Dubrovčane, koji uspijevaju zadržati konačni zaostatak manji od 20 poena. 

KK Zadar: Juan Davis (5), Karlo Žganec, Adem Mekić (7), Patrik Jambrović (15), (C) Marko Ramljak (8), Krševan Klarica (23), Petar Vujačić (6), Lovro Mazalin (6), Arijan Lakić, Dario Drežnjak (18), Luka Božić

KK Dubrovnik: Petar Dubelj (7), Filip Kalajžić (9), Javon Levi (2), Roko Gizdavčić (11), Tomislav Cvitković (13), Jakov Vujičić, Lovre Klarić(8, Gvido Guštin (3), (C) Ivan Vodopija (11), Filip Vujičić (6)

Zadar je trenutno prvoplasirana momčad tablice Premijer lige s 26 pobjeda i 2 poraza. Split je drugi, na 24-3. Uz to, Zadrani igraju solidnu sezonu u ABA ligi, gdje su u zoni doigravanja (trenutno šesti). 

Za Dubrovnikom je niz od pet utakmica protiv momčadi iz samog vrha. Redom Dinamo, Cedevita, Cibona, Split, Zadar. Cedevitu su uspjeli svladati u Gospinom polju (66:55).

Do kraja regularnog dijela još je pet kola, u kojima ekipa trenera Ivana Perinčića traži pobjede i što bolju poziciju u doigravanju. Prvih osam ide u četvrtfinale na dvije utakmice. Trenutno su sedmi, a nadolazeći protivnici su Depolink Škrljevo, Dubrava, Alkar, Zabok i Šibenka. Dubrovnik je i dalje u igri za uhvatiti šesto mjesto, na kojem je Zabok (13 pobjeda, 14 poraza, utakmica manje), a u predzadnjem će kolu upravo tamo i gostovati. 

No, prvi sljedeći izazov je Škrljevo, u nedjelju u 20 sati u Gospinom polju. 

Popularni Članci